«Εκτός αέρα» η αφηρημένη παρουσιάστρια στο αυστραλιανό ABC

Τι κάνεις στο στούντιο όταν περιμένεις να βγεις στον αέρα; Κανονικά δεν πρέπει να κάνεις τίποτα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γυρίσει η κάμερα επάνω σου. Αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι ένας κανόνας που δεν τηρείται. Κάποια στιγμή ο παρουσιαστής θα βαρεθεί, θα πει μια κουβέντα «εκτός αέρα», η προσοχή του θα αποσπαστεί από κάτι άλλο που δεν πρέπει. Ε, τότε είναι που θα συμβεί το κακό.

Η απάντηση βέβαια είναι το κλασικό «συμβαίνουν αυτά σε ένα ζωντανό πρόγραμμα». Αλλά από περίπτωση σε περίπτωση έχει διαφορά. Αλλοι είναι ψύχραιμοι, άλλοι γελούν και άλλοι πανικοβάλλονται. Χαρακτηριστικό – έως

και ξεκαρδιστικό– το συμβάν με πρωταγωνίστρια τη Νατάσα Εξελμπι του αυστραλιανού ABC.

Η παρουσιάστρια των ειδήσεων ξεχάστηκε παίζοντας με το στυλό της ενώ περίμενε να βγει να βγει και πάλι στον αέρα. Οταν κατάλαβε ότι χαζολογά σε ζωντανή μετάδοση, συνέβη αυτό.

Η αντίδραση απόλυτου σοκ από την Εξελμπι έγινε αμέσως viral.

Το κανάλι της όμως την απέσυρε από τις ζωντανές μεταδόσεις ενώ κυκλοφόρησαν και φήμες ότι απολύθηκε ή ότι της υποβλήθηκε τιμωρία.

Το ABC, δια του διευθυντή ειδήσεων, έσπευσε να εξηγήσει ότι η απρόσεκτη παρουσιάστρια δεν απολύθηκε και δεν τιμωρήθηκε, αλλά συνεχίζει να εργάζεται κανονικά εκτός αέρα.

Και, σύμφωνα με τα όχι και πολύ πρωτότυπα λόγια του, «η ζωντανή τηλεόραση είναι απαιτητική και συμβαίνουν λάθη. Οι παρουσιαστές μας είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ». Οπως διαβεβαίωσε «κανένας δεν θα τιμωρούνταν για μια γκάφα».

Πριν φτάσουμε στις επίσημες εξηγήσεις, η Εξελμπι είχε γνωρίσει ένα κύμα διαδικτυακής συμπαράστασης για το λάθος της, που η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πολύ χαριτωμένο για να γίνει αιτία απόλυσης.

Πάνω από 3.000 άτομα είχαν υπογράψει δικτυακά για να μην απολυθεί ενώ ακόμη και πολιτικοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ, στάθηκαν στο πλευρό της.

Don't worry @NatashaExelby. Just a flesh wound. Check out my swearing video if you want a serious #blooper. Australia wants you back on air. pic.twitter.com/RSDTgR1X3U

— Kevin Rudd (@MrKRudd) April 11, 2017

Μεταξύ των υποστηρικτών και ο Ράσελ Κρόου. «Ελα τώρα ρε ABC, μην υπερβάλλεις» ήταν (με λίγο ελεύθερη μετάφραση) το σχόλιο του ηθοποιού.

Come on ABC – Australian Broadcasting Commission – talk about an over reaction to an over reaction . Free @NatashaExelby !!! https://t.co/4xALx8V5PN

Russell Crowe (@russellcrowe) April 10, 2017

Η αυστραλιανή έκδοση του Guardian αναφέρει πάντως ότι το λάθος κατά κάποιο τρόπο ξεχείλισε το ποτήρι για την διεύθυνση του καναλιού που φέρεται να έκανε συστάσεις στην παρουσιάστρια, η οποία είναι συμβασιούχος και όχι εργαζόμενη.

Παλαιότερα είχε επικριθεί για το ότι χαμογελούσε ενώ εκφωνούσε ειδήσεις με καταστροφές και θύματα, όπως δείχνει το βίντεο. Το να παίζει με το στιλό είναι μια κάποια πρόοδος.

The post «Εκτός αέρα» η αφηρημένη παρουσιάστρια στο αυστραλιανό ABC appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα