Εκθεση Χαρακτικής: «Ποιητικά Περιστατικά» του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στο Φουγάρο

Το Φουγάρο, ο χώρος Τέχνης στο Ναύπλιο παρουσιάζει την έκθεση του Χριστόφορου Κατσαδιώτη με τίτλο «Ποιητικά Περιστατικά», μετά τις δύο τελευταίες εκθέσεις του στο Παρίσι («Η εκδίκηση της Κοκκινοσκουφίτσας» στην Γκαλερί του Μουσείου Brut Art «Halle Saint Pierre» & το «Ρομαντικό Δείπνο» στην Γκαλερί De L΄Αngle) και τη δέκατη ατομική του έκθεση στην Αθήνα, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές,

επίπονες τεχνικές της οξυγραφίας, δηλαδή της «γραφής» με οξέα πάνω σε μεταλλική μήτρα, η οποία, στη συνέχεια, τυπώνεται σε χαρτί. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017.

Η θεματολογία των έργων σχετίζεται με ιδιότυπες εικαστικές σημειώσεις του καλλιτέχνη πάνω σε ένα βιωματικό, αυτοαναφορικό πεδίο, γέρνοντας προς την σκληρή ευγένεια του περιθωρίου. Χρησιμοποιεί απαλά χρώματα και τις διάφανες υφές της χάραξης για να περιγράψει κατασταλαγμένα πλέον «Ποιητικά Περιστατικά» μέσα από μια ωμή προσωπική αλήθεια.

Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο, ενώ θα πλαισιωθεί από εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από τα Εργαστήρια του Φουγάρου με αφορμή τα έργα.

Παράλληλα με την έκθεση, θα προβάλλεται το «Carousel», μια ταινία animation βασισμένη αποκλειστικά στην τέχνη της χαρακτικής και, πιο συγκεκριμένα, της έντυπης βαθυτυπίας.

Σε αυτό το ιδιότυπο «Carousel», τη θέση των συνηθισμένων παραδοσιακών μορφών – όπως τουλάχιστον είναι καταγεγραμμένες στη μνήμη μας με τα αλογάκια ή τα αυτοκινητάκια, έχουν πάρει κάποιες από τις χαρακτηριστικές ιδιόμορφες εικαστικές φιγούρες, που συνθέτουν συνήθως τα έργα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη.

Το «Carousel» βραβεύτηκε στο 12ο Διεθνές φεστιβάλ Animation «Animfest» της Αθήνας με Music Award.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Από το 2009 έως το 2014 σπούδασε χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών τεχνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Από το 2014 αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο για τα εικαστικά δρώμενα στο Παρίσι. Tο 2015, τα θέατρα Eurydice, Zérο και Théâtre du Cristal στο Παρίσι χρησιμοποίησαν χαρακτικά του έργα για την επικοινωνία των παραστάσεων τους. Είναι μέλος της Ένωσης Χαρακτών και του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Ελλάδος. Κατοικεί και εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα.
2011 Βραβείο Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα LLP- Erasmus.
2012 Βραβείο 1ης Μπιενάλε Ελλήνων Σπουδαστών Χαρακτών Ex-Libris, Κρήτη.
2017 Βραβείο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation, «Athens Animfest» για το «Carousel» (Animation χαρακτικής).

INFO

«Ποιητικά Περιστατικά»
Αίθουσα 2 & FOUGARO CAFÉ, Ναύπλιο
Εγκαίνια | Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 7/10 – Κυριακή 3/12 2017
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9πμ έως αργά

Πληροφορίες: [email protected] / www.fougaro.gr / 27520 47300

The post Εκθεση Χαρακτικής: «Ποιητικά Περιστατικά» του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στο Φουγάρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα