Εκτεθειμένα για τρία χρόνια τα προσωπικά στοιχεία 500.000 χρηστών του Google+

Η Alphabet, θυγατρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έως και 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές και η εταιρεία διακόπτει τη λειτουργία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης για

τους καταναλωτές.

Η Google+ επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα κυρίως λόγω φόβων ρυθμιστικών ελέγχων ανέφερε η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές και εσωτερικά έγγραφα.

Google+ shuttered after data breach cover up: https://t.co/UwtA1fMYyv via @WSJ

Ace Edwards (@CreditRetorts) October 8, 2018

Μια δυσλειτουργία του λογισμικού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών Google+ μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018, όταν οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα, αναφέρει η WSJ.

«Δεν βρήκαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι κάποιος προγραμματιστής είχε γνώση αυτού του ιού, ή κατάχρησης του API και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατάχρησης δεδομένων προφίλ», ανέφερε η Google.

Ένα υπόμνημα, που προετοίμασαν η νομική υπηρεσία και στελέχη αρμόδια της πολιτικής της εταιρείας και κοινοποίησαν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, προειδοποιούσε ότι η αποκάλυψη του ζητήματος πιθανώς να προκαλέσει «άμεσο ρυθμιστικό συμφέρον» και να εγείρει συγκρίσεις με τη διαρροή δεδομένων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica, αναφέρει η WSJ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google+, Σούνταρ Πιτσάι, ήταν ενήμερος επί του σχεδίου να μην ειδοποιηθούν οι χρήστες, αφού μια εσωτερική επιτροπή κατέληξε σε αυτή την απόφαση, τονίζει το δημοσίευμα.

The post Εκτεθειμένα για τρία χρόνια τα προσωπικά στοιχεία 500.000 χρηστών του Google+ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτεθειμένα, 500 000, Google+,ektetheimena, 500 000, Google+