Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Κινέτα, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Ορη στην Κινέτα Αττικής.

Αν και αρχικά ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές, οι ισχυροί άνεμοι γρήγορα την έσπρωξαν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και καίγονται οι αυλές. Η Πυροσβεστική

διευκρινίζει ότι έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια.

Δείτε: Σκοτείνιασε ο αττικός ουρανός από την πυρκαγιά

Το μέτωπο έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα.

Υπάρχουν ακόμη φόβοι για εξάπλωση των μετώπων προς την Ψάθα και το Αλεποχώρι. Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.

(Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)(Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)(Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ που καθιστούν απρόβλεπτη την πορεία της φωτιάς.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης κάλεσε τους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους να απομακρυνθούν από την Κινέτα.

(protothema.gr)

Λόγω της πυρκαγιάς, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο. Ακόμη έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα πολλών χιλιόμετρων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

‼Κλειστή η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου & στα δύο ρεύματα, από το 39 έως το 57 χλμ, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας. pic.twitter.com/mHjgBk8wd0

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) July 23, 2018

Οι φλόγες είχαν φτάσει μέχρι την πρώτη σήραγγα από Κόρινθο προς Αθήνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η οποία έχει γεμίσει καπνούς.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη επισήμανε ότι «αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος».

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών», συμπλήρωσε.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και πέντε αεροσκάφη. Από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει δύο ακόμη καναντέρ CL-415, που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην κατάσβεση μετέχουν ακόμη δύο στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ με κάδο, μπολντόζες, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες Αρχές.

The post Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Κινέτα, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα