Είναι ο Ρότζερ Γουότερς αντισημίτης;

Μα μπορείς να ακυρώσεις μια συναυλία του Ρότζερ Γουότερς, του θρύλου των Pink Floyd; Την ακυρώνεις αν τον θεωρείς αντισημίτη. Ο 74χρονος Βρετανός είχε προγραμματίσει μια σειρά εμφανίσεων στη Γερμανία για το προσεχές καλοκαίρι. Ομως η παράλληλη δράση του ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, με συχνές καταγγελίες κατά του κράτους του Ισραήλ και των στρατιωτικών του επιχειρήσεων

στη Λωρίδα της Γάζας, τον κατέταξαν στους αντισημίτες. Και ως τέτοιος είδε τους παραγωγούς να του γυρίζουν την πλάτη.

Την ακύρωση λοιπόν των προγραμματισμένων συναυλιών του Γουότερς αποφάσισε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γερμανίας, το ARD. Ως αιτιολογία της ματαίωσης των εμφανίσεων του βρετανού μουσικού ήταν οι πρόσφατες καταγγελίες του ότι τον έχουν «στοχοποιήσει εξαιτίας των αντισημιτικών αισθημάτων του».

Ο Γουότερς, προωθεί εδώ και χρόνια, μαζί με τον βρετανό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, τη σύσταση διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα (των Ισραηλινών) στην Παλαιστίνη και συχνά έχει προβεί σε δηλώσεις μη πολιτικά ορθές για τους Εβραίους.

Ο Ρότζερ Γουότερς (δεξιά) με τον Κεν Λόουτς σε συνέντευξη Τύπου το 2014 (EPA/OLIVIER HOSLET)

Πέντε κρατικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές θυγατρικές του εθνικού δικτύου ακύρωσαν live, τηλεοπτικές, αλλά και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του 74χρονου ρόκερ, στο Βερολίνο και στην Κολωνία.

Το RBB, μέρος του δικτύου ARD, δήλωσε ότι με αυτή την κίνηση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστηρίζοντας την πλευρά της Παλαιστίνης, έχουν προχωρήσει σε αντισημιτικές δηλώσεις. «Το θέμα ήταν να υπάρξει εδώ μία σαφής ξεκάθαρη θέση υπέρ των εβραϊκών κοινοτήτων του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου», δήλωσε η διευθύντρια του RBB Πατρίσια Σλέσινγκερ. «Η γρήγορη και αποφασιστική αντίδραση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων … είναι ένα σημαντικό μήνυμα ότι ο αχαλίνωτος αντισημιτισμός κατά του Ισραήλ δεν έχει θέση στη Γερμανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Γερμανίας.

The post Είναι ο Ρότζερ Γουότερς αντισημίτης; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα