Περθ-Λονδίνο (15.000 χλμ) με απευθείας πτήση σε 17 ώρες

Για τα καλά στην εποχή πτήσεων πολύ μεγάλης ακτίνας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό έχουν μπει οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος και να διευκολύνουν περισσότερο τους ταξιδιώτες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής προσγειώθηκε στο Λονδίνο η πτήση της αυστραλιανής Qantas από το Περθ στο Λονδίνο, έχοντας διανύσει 14.875 χιλιόμετρα σε 17 ώρες και έξι λεπτά.

Η πτήση έγινε με Boeing 787-9 Dreamliner και μετέφερε περισσότερους από 230 επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροσκάφος είναι, σύμφωνα με την Qantas, κατά 20% αποδοτικότερο στην κατανάλωση καυσίμου από άλλα αντίστοιχης κατηγορίας – ένας αν μη τι άλλο εντυπωσιακός αριθμός.

Ο καιρός στο Λονδίνο μπορεί να ήταν κρύος αλλά η υποδοχή στο αεροδρόμιο ήταν θερμή.

The inaugural #QF9 has arrived in London. pic.twitter.com/yqRdv1V8Bt

Qantas (@Qantas) March 25, 2018

Σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη μεγάλη απευθείας πτήση μεταξύ της Ευρώπης και της Αυστραλίας και, όπως επισημαίνει ο Guardian, αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην αεροπορική βιομηχανία.

Επόμενο βήμα θα είναι η απευθείας μεταξύ του Σίδνεϊ και του Λονδίνου.

Τα επόμενα χρόνια, όπως σημείωνε προ ημερών το Bloomberg, οι πτήσεις των 16, 17 ακόμη και 19 ωρών θα είναι όλο και πιο συχνές.

Σήμερα η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση είναι αυτή μεταξύ της Ντόχα στο Κατάρ και του Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, που διαρκεί σχεδόν 18 ώρες. Μέσα στη χρονιά προγραμματίζεται να αρχίσουν η απευθείας πτήση Σιγκαπούρη – Λος Αντζελες (15 ώρες) και η πτήση Σιγκαπούρη – Νέα Υόρκη που θα διαρκεί 19 ώρες!

The post Περθ-Λονδίνο (15.000 χλμ) με απευθείας πτήση σε 17 ώρες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα