Εχει σχέση η Χρυσή Αυγή με την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ;

Ενα μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση “Κρυπτεία”» με τηλεφώνημά του σε εφημερίδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την περασμένη Παρασκευή κατά της κατοικίας του 11χρονου Αφγανού Αμίρ στη Δάφνη. Η ιστορία έως εδώ γνωστή: ο Αμίρ είχε κληρωθεί να πάρει τη σημαία του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έπειτα του την αφαίρεσαν, μετά έγινε θέμα εκείνων των ημερών, αργότερα του επιτέθηκαν στο σπίτι του και το Σάββατο τον υποδέχτηκε στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποιος φταίει όμως για την επίθεση; Και ποιος κρύβεται από πίσω;

Οπως ανέφερε την Τρίτη ο «Ελεύθερος Τύπος» σε τηλεφώνημά του προς την εφημερίδας το μέλος της άγνωστης έως τώρα οργάνωσης είπε ότι ένας «συναγωνιστής» πήρε μέρος στην επίθεση στο σπίτι του Αμίρ.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα σημείωσε η εφημερίδα, ο άγνωστος προειδοποίησε πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις κατά μουσουλμάνων, λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα!».

«Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσα μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί αλλά πάνω απ’ όλα έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή», είπε…

Στο τηλεφώνημα στον «ΕΤ] δεν ξεκαθάρισε αν η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού. Είπε αντίθετα ότι, ακόμα και μια από τις πέτρες να σκότωνε τον 11χρονο, θα ήταν απλά «ένα μήνυμα». Ωστόσο σε άλλο τηλεφώνημα μέλους της στον ιστότοπο iefimerida.gr, είχε αναλάβει την ευθύνη.

Σε ερώτηση αν είναι νεοναζί, το μέλος της ομάδας «Κρυπτεία» το αρνήθηκε και ισχυρίστηκε ότι «αυτά έκανε ο Κολοκοτρώνης στους αλλόθρησκους».

«Δεν ανήκουμε πουθενά. Είμαστε αυτόνομη οργάνωση. Χθες (Δευτέρα) υπήρξε επίσης ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με άλλο τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα που ανέφερε πως “θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία αλύπητα”», είπε ακόμη.

Το όνομα της ομάδας αποτελεί ευθεία παραπομπή σε βίαιες πρακτικές από την εποχή της αρχαίας Σπάρτης που θυμίζουν τα σύγχρονα παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου, παρατήρησε την Τρίτη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος συνέδεσε την οργάνωση με τη δράση των χρυσαυγιτών.

Η Κρυπτεία, όπως είπε ο συγγραφέας πρώην βουλευτής, ήταν πρακτική που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Επειδή αριθμητικά μειονεκτούσαν απέναντι στους είλωτες, κατά καιρούς μέλη της κρυπτείας εξόντωναν αυτούς που θεωρούσαν σαν τους πιο επικίνδυνους είλωτες.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι αυτός είναι και διακηρυγμένος στόχος της Χρυσής Αυγής εδώ και αρκετά χρόνια. Μεταδόθηκε και βίντεο με εκδήλωση μελών της ΧΑ το 2008 στην οποία ο -βουλευτής σήμερα, μέλος της οργάνωσης τότε- Ηλίας Κασιδιάρης τους προέτρεπε να χρησιμοποιήσουν την κρυπτεία.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ίδιο όνομα, «κρυπτεία», είχε χρησιμοποιήσει ομάδα που τον Σεπτέμβριο είχε τηλεφωνήσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προειδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας με αφορμή το συνέδριο «Αμφισβητούμενοι συνοριακοί τόποι: Διεθνικές Γεωγραφίες απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο».

The post Εχει σχέση η Χρυσή Αυγή με την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα