Πώς σκότωσαν τον μαφιόζο «Μπούμπη» στους Αγίους Αναργύρους

Κατέληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο σεσημασμένος κακοποιός Γιώργος Λίτσας, που είχε δεχτεί ένοπλη επίθεση νωρίτερα στους Αγίους Αναργύρους.

Ο 45χρονος Λίτσας, γνωστός και ως «Μπου ή Μπούμπη», είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός βαριά τραυματισμένος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά εξέπνευσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες είχαν στήσει γύρω στις 21:30 ενέδρα θανάτου στο θύμα κοντά στο σπίτι του και τον «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του. Το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως

κοντά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί τουλάχιστον δέκα κάλυκες από όπλο των 7,62 χιλιοστών, πιθανόν καλάσνικοφ, ενώ το θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον οκτώ σφαίρες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων της νύχτας που πιθανόν σχετίζεται με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου τον περασμένο Ιανουάριο.

Εναντίον του άνδρα είχε γίνει και στο παρελθόν απόπειρα δολοφονίας χωρίς να τραυματιστεί, ενώ είχε απασχολήσει και την αστυνομία για αδικήματα όπως εκβιάσεις, προστασία, επιθέσεις και ξυλοδαρμούς.

Το θύμα είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις ΑρχέςΠοιο ήταν το θύμα

Ο 45χρονος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις εκβιασμών και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2016, ολίγο πριν από τις 11:00, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον εστιατορίου στους Αγίους Αναργύρους.

Μέσα στο κατάστημα, όπως αναφέρει το «Βήμα», υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

Ο Λίτσας, ο οποίος γνώριζε κάποιους από τος συμμετέχοντες στην οικογενειακή γιορτή, ετοιμαζόταν να εισέλθει στο εστιατόριο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον του, χωρίς τελικά να τραυματιστεί.

Τον Ιούνιο του 2015 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13,5 ετών. Η καταδίκη που αφορούσε τη δράση μίας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας» – συνολικά 217 άτομα – η οποία είχε αναδειχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 ύστερα από διετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση ήταν και ο δολοφονηθείς προ 11 μηνών Βασίλης Γρίβας.

Στην απόφαση, προσθέτει το «Βήμα», είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις Αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν και άλλες αναφορές για σχέδια επίθεσης εναντίον του 45χρονου και των συνεργών του που δεν υλοποιήθηκαν. Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στα κυκλώματα της νύκτας.

Ακόμη, είχε κατηγορηθεί προ ετών για ληστεία τράπεζας στην Αλόννησο και διαφυγή με ταχύπλοο καθώς και για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης στον Πειραιά.

The post Πώς σκότωσαν τον μαφιόζο «Μπούμπη» στους Αγίους Αναργύρους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα