ΔΝΤ: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για συμφωνία»

«Οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται αλλά οι διαφορές παραμένουν» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ κατεβάζοντας ουσιαστικά τον πήχη των προσδοκιών για γρήγορο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Πρόσθεσε δε ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την προοπτική επίτευξης τεχνικής συμφωνίας».

Νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι «η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα

ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλιου». Είχε προσθέσει ωστόσο ότι «είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει».

Μένει τελικά να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ισχύει. Από τη μία η κυβέρνηση εμφανίστηκε να λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και οι θεσμοί πρόκειται να έρθουν στην Αθήνα. Αργότερα, πάντως, αυτή η αισιοδοξία περιορίστηκε και μάλιστα κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν ήθελε να την επενδύσει με μία επώνυμη δήλωση. Αλλωστε οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο κρύβουν πλέον τόσες αντιφάσεις, ώστε είναι δύσκολο να ελεγχθούν ως προς την αξιοπιστία τους. Το πρωί της Παρασκευής, για παράδειγμα, η κυβέρνηση διέψευδε ότι υπάρχει θέμα γραπτών δεσμεύσεων προς το ΔΝΤ, ενώ στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτανε η πληροφορία ότι τα μέτρα θα εισαχθούν στη Βουλή τη Μεγάλη Τετάρτη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να συμβεί αν το ΔΝΤ λέει ότι είναι νωρίς να μιλάμε για τεχνική συμφωνία.

Αλλώστε και ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ακόμα και αν επιστρέψουν τη Δευτέρα οι θεσμοί στην Αθήνα. Ωστόσο τόνισε πως δεν είναι απίθανο το σενάριο ενός έκτακτου Eurogroup. Πότε; Στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαϊου…

The post ΔΝΤ: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για συμφωνία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα