Προβάδισμα 12,5% της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Μπορεί να ανατραπεί μια διαφορά 12,5%; Σύμφωνα με το Μαξίμου, βεβαίως και μπορεί, επειδή οι εκλογές δεν θα γίνουν τώρα, αλλά όπως επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνουν όταν η Ελλάδα θα έχει βγει από την κρίση και η ανάπτυξη θα έχει έρθει στη χώρα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019. Αλλά πόσοι και πόσοι Πρωθυπουργοί

είχαν διαβεβαιώσει περί εξάντλησης του κοινοβουλευτικού κύκλου προτού αναγκαστούν, από «ατύχημα» ή από υστεροβουλία, να πάνε σε πρόωρες κάλπες; Και υπό αυτό το πρίσμα η διαφορά δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις αυτό τα καταδεικνύουν, μολονότι η κομματική «Αυγή» αποφεύγει να τις δημοσιοποιεί στο σύνολό τους και το Μαξίμου τις αμφισβητεί πλέον ευθέως και εκδίδει σημειώματα για το «πώς πρέπει να τις διαβάζουμε».

Τελευταίο χτύπημα στη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά της κυβέρνησης το γκάλοπ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και καθιστά σαφές ότι η διαφορά μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και αξιωματικής αντιπολίτευσης παγιώνεται σε διψήφια ποσοστά. Υπέρ της δεύτερης βεβαίως.

Ετσι, διευρύνεται στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου από 10 μονάδες που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. Ακόμα, σύμφωνα με τα ευρήματα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει ένα 28,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ένα 16% (από 27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ). Τρίτο κόμμα σταθερά η Χρυσή Αυγή με 7,5% και τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5%. Σταθερά χαμηλά παραμένει η Δημοκρατική Συμπαράταξη που στο γκάλοπ του ΠΑΜΑΚ παίρνει ένα 4,5%. Από τα πολύ ενδιαφέροντα της τελευταίας σφυγμομέτρησης του ΠΑΜΑΚ είναι και η εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα αλλά και η παγιωμένη ισχνή απόδοση του Ποταμιού, το οποίο με 1,5% μετριέται κάτω ακόμα και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Συγκεκριμένα από 2% λαμβάνουν τέσσερα κόμματα (Ανεξάρτητοι Ελληνες, Ενωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας), ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα. Ενα 6,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα ενώ 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».


Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Οσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Επιπλέον, 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Μάλιστα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 14,5% είναι ικανοποιημένοι, και 12% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα συνολικά 69,5% των ερωτώμενων διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν), 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην ίδια ερώτηση συνολικά 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν απόλυτα (30,5%) ή μάλλον διαφωνούν (10%). 18% ούτε συμφωνούν ούτε διαφωνούν, 26,5% των ερωτώμενων μάλλον συμφωνούν, 13,5% συμφωνούν απόλυτα και 1,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες 64,5% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

The post Προβάδισμα 12,5% της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα