Δικαίωμα για άσυλο μόνο σε μετανάστες που μπήκαν νόμιμα στη χώρα θέλει ο Τραμπ

Aλλο ένα μέτρο που στην ουσία του σκοπεύει να σταματήσει το κύμα των μεταναστών που πλησιάζει προς τα σύνορα των ΗΠΑ πήρε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία τηρεί σκληρή γραμμή για το ζήτημα.

Η απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη προβλέπει να απαγορευθεί σε όσους και όσες περνούν παράτυπα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ να ζητούν προστασία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μετανάστες

οι οποίοι δεν εισέρχονται στη χώρα μέσω επίσημων σημείων εισόδου δεν θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο στις ΗΠΑ.

«Το σύστημα ασύλου αδυνατεί να αντεπεξέλθει, διότι υποβάλλονται υπερβολικά πολλές αιτήσεις ασύλου από αλλοδαπούς που δεν το δικαιούνται», αναφέρει κοινή ανακοίνωση από την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν και τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Μάθιου Ουίτακερ.

Αυτό το γεγονός θέτει υπό «τρομερή πίεση τους πόρους μας» και «μας εμποδίζει από το να είμαστε σε θέση να χορηγούμε άσυλο έγκαιρα σε εκείνους που το δικαιούνται αληθινά», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Βάσει της νομοθεσίας μας για τη μετανάστευση, ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να αναστέλλει ή να περιορίζει την είσοδο αλλοδαπών στις ΗΠΑ εάν θεωρεί ότι αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παρά ταύτα, το μέτρο είναι σίγουρο ότι θα αμφισβητηθεί στα αμερικανικά δικαστήρια. Ηδη, η οργάνωση υπεράσπισης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ACLU αντέδρασε αμέσως τονίζοντας ότι οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να ζητάει άσυλο, είτε μπαίνει στη χώρα μέσω επίσημου σημείου εισόδου, είτε όχι.

The post Δικαίωμα για άσυλο μόνο σε μετανάστες που μπήκαν νόμιμα στη χώρα θέλει ο Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα