Δίδυμη ευτυχία σε άσπρο και μαύρο

Οι δίδυμες αδελφές Ντιν γεννήθηκαν την ίδια ημέρα αλλά με διαφορετικό χρώμα η μία από την άλλη. Το γεγονός δεν προκαλεί έκπληξη καθώς η μητέρα και ο πατέρας είναι διαφορετικού χρώματος. Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις δίδυμων από πολυφυλετικές οικογένειες που είναι πιο περίπλοκες και διηγούνται τι μπορούν να κάνουν τα γονίδια όταν έχουν κέφια.

1 Ενός έτους τα πιο διάσημα δίδυμα στον κόσμο

(Facebook)

Η Καλάνι και η Χαράνι Ντιν έγιναν πρόσφατα ενός έτους. Οι

δίδυμες από το Κουίνσι του Ιλινόις έγιναν διάσημες λόγω του διαφορετικού χρώματος. Η Καλάνι έχει λευκό δέρμα και γαλανά μάτια όπως η μητέρα της, ενώ η Χαράνι είναι μαύρη όπως ο πατέρας: «Δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα του δέρματος. Σε αυτή την οικογένεια δεν υπάρχει παρά μόνον αγάπη» λέει η μητέρα τους.

2. Η Καλάνι και η Χαράνι Ντιν

(Facebook)

Οι αδελφές Ντιν είναι μόνον μία από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις διζυγωτικών δίδυμων (τα έμβρυα αναπτύσσονται από δύο διαφορετικά ωάρια που έχουν γονιμοποιηθεί από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια) που γεννήθηκαν με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Οι μικρές κληρονόμησαν τα γονίδια που καθορίζουν το χρώμα του δέρματος μόνο από τον ένα από τους γονείς.

3. Η οικογένεια Ντιράν

(YouTube)

Ξεχωριστή και σπάνια είναι η περίπτωση της οικογένειας Ντιράν. Οι γονείς (λευκή η μητέρα, μαύρος ο πατέρας) έκαναν δύο φορές δίδυμα διαφορετικού χρώματος μέσα σε επτά χρόνια. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι 2 στο ένα εκατομμύριο. Στη φωτογραφία τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

4. Λούσι και Μαρία Αιμλερ

(mariaaylmer/Instagram)

Οι αδελφές Αιμλερ γεννήθηκαν το 1997 από μητέρα κατά το ήμισυ Τζαμαϊκανή και πατέρα λευκό. Ενώ η Λούσι έχει πολύ λευκό δέρμα, μάτια γαλανά και κόκκινα μαλλιά η Μαρία έχει σκούρο δέρμα, καστανά μάτια και μαλλιά σγουρά και μαύρα. Εχουν μία αδελφή και δύο αδελφούς που και οι τρεις έχουν δέρμα πιο σκούρο από τη Λούσι και πιο ανοιχτό από τη Μαρία.

5. Κίαν και Ρέμι Χότζον

Οι αδελφές Χότζον γεννήθηκαν το 2005 με διαφορά ενός λεπτού η μία από την άλλη αλλά εκτός από κοινά γενέθλια δεν έχουν πολλά κοινά εμφανισιακά χαρακτηριστικά. Το ιδιαίτερο στην περίπτωσή τους είναι ότι έχουν δύο γιαγιάδες λευκές και δύο παππούδες μαύρους και ως εκ τούτου και οι γονείς τους είναι μιγάδες.

6. Αμέλια και Γιασμίν Απλεμπι

Ακόμα πιο σπάνια είναι η περίπτωση των δίδυμων αδελφών Απλεμπι. Η Αμέλια και η Γιασμίν είναι ομοζυγωτικές και κατά συνέπεια θα έπρεπε να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Μάλιστα η εξέταση στον πλακούντα της μητέρας έδειξε ότι οι αδελφές είναι γενετικά πανομοιότυπες 100%. Αλλά ενώ η Αμέλια έχει το χρώμα του πατέρα, η Γιασμίν είναι λευκή όπως η μητέρα. Οι πιθανότητες να έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος δύο ομοζυγωτικά δίδυμα είναι μία στο ένα εκατομμύριο.

7. Λέο και Ράιν Γκερθ

Η γέννησή τους προκάλεσε το 2008 αίσθηση στη Γερμανία. Ο λευκός Λέο και ο μαύρος Ράιν γεννήθηκαν από μεικτό γάμο: η μητέρα είναι από την Γκάνα ενώ ο πατέρας Γερμανός.

The post Δίδυμη ευτυχία σε άσπρο και μαύρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα