Διάσπαση προ των πυλών για την γαλλική Aκροδεξιά

Ενα ακόμα πλήγμα δέχθηκε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, με τον στενό της συνεργάτη, Φλοριάν Φιλιπό, να ακακοινώνει την παραίτησή του από το κόμμα, φέρνοτας έτσι πιο κοντά στη διάσπαση τη γαλλική ακροδεξιά.

Η ανακοίνωση του Φιλιπό έγινε το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική τηλεόραση και αποτέλεσε την αναπόφευκτη κατάληξη της κλιμακούμενης κόντρας του με την Λεπέν. Ο Φιλιπό θεωρείται ως ο εμπνευστής της σκληρής γραμμής εξόδου από το ευρώ, η οποία κατά πολλούς ήταν η βασική αιτία της

ήττας της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η υποψήφια του «Εθνικού Μετώπου» είχε προσπαθήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την εξαγγελία περί εξόδου της Γαλλίας από τη ζώνη του ευρώ, ωστόσο η απόπειρα αυτή περισσότερο μπέρδεψε τους ψηφοφόρους της (ειδικά τους υπερεθνικιστές) παρά τη βοήθησε στη μάχη της με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ο ίδιος ο Φιλιπό, οι αρμοδιότητές του για την στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του «Εθνικού Μετώπου» είχαν ήδη αφαιρεθεί από την Λεπέν. «Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν. Ναι, φυσικά παραιτούμαι από το Εθνικό Μέτωπο», ανακοίνωσε αρνούμενος να υπομείνει τον παραγκωνισμό του από την ηγεσία του κόμματος.

The post Διάσπαση προ των πυλών για την γαλλική Aκροδεξιά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα