Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός της Βαυαρίας ο Ζέεχοφερ

Ο Χορστ Ζέεχοφερ, επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), του αδελφού κόμματος στη Βαυαρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία του κρατιδίου στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά.

Τις δηλώσεις έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR ανώτερο στέλεχος του CSU.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχαμε έντονες διαβουλεύσεις χθες (Κυριακή)», δήλωσε ο Μάρκους Φέρμπερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε

ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναντηθεί στις 08:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) για να υποβάλει πρόταση για έναν υποψήφιο. Και ο Χορστ Ζέεχοφερ δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα», πρόσθεσε.

Ο Φέρμπερ πρόσθεσε ότι ο Ζέεχοφερ πρότεινε να παραμείνει επικεφαλής του CSU παρότι θα πάψει να είναι πρωθυπουργός της Βαυαρίας, εξαιτίας της «δύσκολης κατάστασης» στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Ζέεχοφερ είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί από τον πιο δεξιό Μάρκους Σέντερ, μια κίνηση που θα έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών.

Στενός εταίρος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και ιδεολογικός της συνοδοιπόρος, ο Ζέεχοφερ έπαιρνε συχνά πιο σκληρές από αυτές του Βερολίνου ιδίως στις στιγμές έντασης της ελληνικής κρίσης.

The post Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός της Βαυαρίας ο Ζέεχοφερ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα