Δελφοί/ Τριήμερο Φόρουμ με παγκόσμια προβολή

Και ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Λουκάς Παπαδήμος και πολλοί άλλοι.

Μεγάλο μέρος της ελληνικής πολιτικής σκηνής και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα βρεθεί στους Δελφούς το τριήμερο μεταξύ 25ης και 28ης Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητήσει για τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής. Τόσο στη χώρα μας, όσο και στον πλανήτη γενικότερα.

Το «παρών» θα δώσει και ο Πιερ

Μοσκοβισί, μεταξύ άλλων παραγόντων της διεθνούς πολιτικής και διπλωματικής κοινότητας, κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη προβολή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής και θα ανοίξουν με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν περισσότεροι από 140 πολιτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και διπλωμάτες, τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μεταξύ τους, θα υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές της αντιπολίτευσης, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και στελέχη διεθνών οργανισμών και παγκόσμιων φορέων.

Στην ατζέντα – τι άλλο;- το προσφυγικό, οι εξελίξεις στη βαλκανική χερσόνησο και στη Μεσόγειο γενικότερα και, φυσικά, η οικονομία. Εκτός από τη γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις για το νέο status quo που διαμορφώνεται, οι ομιλητές θα αναλύσουν τους τρόπους με τους οποίους οι χώρες μπορούν να στραφούν σε εναλλακτικά μοντέλα ανάπτυξης, πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα κι εδώ τους ομιλητές.

The post Δελφοί/ Τριήμερο Φόρουμ με παγκόσμια προβολή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα