Δεκατέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

12:44 4/4/2017 - Πηγή: Protagon

Μια πιο σαφή εικόνα για τον δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης έχουν πλέον οι Αρχές, που γνωρίζουν το όνομα και την προέλευση του βομβιστή. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι τα θύματα είναι πλέον 14, τρία περισσότερα από τις αρχικές ανακοινώσεις.

Παρά ταύτα, πολλά ερωτήματα για την ακριβή περιστατικά που οδήγησαν στο ξύπνημα του εφιάλτη της τρομοκρατίας -πιθανόν της ισλαμιστικής τρομοκρατίας- στη Ρωσία παραμένουν αναπάντητα.

Ως

δράστης φέρεται να είναι ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Ηταν Ρώσος με καταγωγή από το Κιργιστάν, σύμφωνα με τις Αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν.

Παραμένει ασαφές αν έδρασε μόνο ή αν είχε συνεργούς, όπως και αν επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα ούτε για το πώς τοποθετήθηκε και δεύτερος -και ισχυρότερος- μηχανισμός σε άλλο σταθμό που δεν εξερράγη.

Τρομοκράτης από το Κιργιστάν ο βασικός ύποπτοςΣαράντα τρία ματωμένα χρόνια πάνω σε σοβιετικές (και ρωσικές) ράγες μετρόΗ επίθεση σε εικόνες

Η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 14 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50, από τους οποίους οι 14 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Από τους νεκρούς οι 11 σκοτώθηκαν επιτόπου, μέσα στο βαγόνι όπου έγινε η επίθεση, και άλλοι τρεις υπέκυψαν μέσα στα ασθενοφόρα ή στο νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Τρίτης, μία ημέρα μετά την επίθεση, το μετρό της Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε πως έκλεισε ο σταθμός Σέναγια Πλόσαντ έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική προειδοποίηση για βόμβα. Το περιστατικό φαίνεται να ήταν φάρσα, αλλά μέσα στο κλίμα πένθους και οργής που επικρατεί στην πόλη και την χώρα, όλοι, πολίτες και αρχές είναι σε επιφυλακή για το χειρότερο.

Προχωρώντας ένα βήμα πέρα από τα τραγικά γεγονότα, η ρωσική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης στη χώρα, καταδεικνύει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας

«Αυτή η τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη δείχνει και πάλι πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του κακού», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Ερλάν Αμπντιλντάγεφ.

The post Δεκατέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα