Αθώα η εικονολήπτρια που κλοτσούσε μετανάστες στην Ουγγαρία

Η Πέτρα Λάζλο, η ουγγαρέζα εικονολήπτρια η οποία είχε θεαθεί να κλοτσά μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στη χώρα το 2015, απαλλάχτηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας.

Είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια από δικαστήριο σε κατώτερο βαθμό. Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι θα έπρεπε να είχε καταδικαστεί για πταίσμα και για αυτόν την απάλλαξε.

Αν και το Δικαστήριο χαρακτήρισε τις ενέργειες της Λάζλο «ηθικά λανθασμένες και παράνομες», έκρινε ότι η «διατάραξη» για την οποία καταδικάστηκε δεν θα

έπρεπε να είχε καταδικαστεί με τριετή ποινή.

Το περιστατικό, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στα σύνορα Ουγγαρίας και Σερβίας, τις ημέρες του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.

Η Λάζλο είχε καταγραφεί σε βίντεο να κλοτσά και να βάζει τρικλοποδιές σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα με τη Σερβία, σπάζοντας τον φραγμό της αστυνομίας, σημειώνει το BBC.

Εργαζόταν στον δεξιό ουγγρικό τηλεοπτικό σταθμό N1TV, ο οποίος την απέλυσε όταν έγιναν γνωστές οι ενέργειές της. Ο άνδρας τον οποίο κλοτσούσε μαζί με τον γιο του, αργότερα ζήτησε άσυλο στην Ισπανία όπου εργάζεται ως προπονητής ποδοσφαίρου.

The post Αθώα η εικονολήπτρια που κλοτσούσε μετανάστες στην Ουγγαρία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα