Αστυνομική έρευνα για τη μαζική μέθη μαθητών

Ερευνα σχετικά με περιστατικό με σοβαρές παρενέργειες -από κατανάλωση αλκοόλ- σε μαθητές στο Μαρούσι άρχισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα τη μαζική λιποθυμία δέκα παιδιών έξω από γνωστό κλαμπ στο οποίο γινόταν πάρτι.

Το πάρτι διοργανώθηκε από 50 μαθητές και μαθήτριες τριών ιδιωτικών σχολείων των βoρείων προαστίων. Οι ανήλικοι έδωσαν ραντεβού στο γνωστό κλαμπ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς την επόμενη μέρα ήταν

η αργία της 28ης Οκτωβρίου και δεν θα πήγαιναν σχολείο. Ολα κυλούσαν καλά, έως ότου οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να κάνουν εμετό. Στη συνέχεια κάποια άλλα παιδιά, μεταξύ των οποίων και κορίτσια, ένιωσαν έντονη αδιαθεσία και βγήκαν έξω από το κλαμπ προκειμένου να πάρουν καθαρό αέρα. Δεν επέστρεψαν ποτέ όμως στο κλαμπ και όταν οι συμμαθητές, τους αναζήτησαν τους βρήκαν λιπόθυμους απέξω.

Τραγική φιγούρα ήταν μία μητέρα η οποία έφτασε εκείνη την ώρα για να πάρει το παιδί της και το βρήκε μεταξύ των λιπόθυμων. Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά τρεις ανήλικοι.

Aνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο γνωστό κλαμπ και έλαβαν δείγματα από τα ποτά τα οποία στάλθηκαν προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Οι αστυνομικοί ζήτησαν όλες τις αιματολογικές εξετάσεις από τα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά και από όσα ένιωσαν έντονη αδιαθεσία μετά την κατανάλωση του αλκοόλ.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες από τη μία για το εάν τα παιδιά κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ και πού το βρήκαν. Από την άλλη, για το αν οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κέντρου έδωσαν στους μαθητές αλκοόλ, καθώς απαγορεύεται η πώλησή του σε ανήλικους.

Σημειώνεται, πάντως, ότι -μέχρι στιγμής- δεν έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο ή κάποια κύρωση στο κέντρο διασκέδασης.

Τι απαντά η ιδιοκτησία του κλαμπ

«Επειδή σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου έχουν αναρτηθεί δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου από ιδιωτικά σχολεία, θέλουμε να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας περί αυτού…

Ο χώρος είχε εκμισθωθεί σε εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων και η οποία είναι και υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκδήλωσηςΕχοντας υπόψιν τις καταγγελίες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και σαν ιδιοκτήτης του χώρου καταγγέλλω τη σύμβαση μίσθωσης με τη διοργανώτρια εταιρία μέχρι να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη καταγγελία.

Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες τακτικές και προχωράμε στη λήψη άμεσων μέτρων με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία των πελατών και ειδικά των ανηλίκων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση

Με εκτίμηση

JKM GROUP».

The post Αστυνομική έρευνα για τη μαζική μέθη μαθητών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα