Απομακρύνουν τους άστεγους από το Βατικανό για λόγους… ασφαλείας

Το Βατικανό αποφάσισε να απομακρύνει τους άστεγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Κατά τον ιταλικό Τύπο, η απόφαση αυτή οφείλεται και στο ότι η όλη περιοχή είχε υποβαθμιστεί και υπήρχε πρόβλημα καθαριότητας, διότι πολλοί άστεγοι είχαν μεταφέρει ακόμη και κρεβάτια στις οδούς γύρω από τον Αγιο Πέτρο. Κάτι που συνέβη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera,

κυρίως μετά την απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τοποθετηθούν ντους και χημικές τουαλέτες, κοντά στη συγκεκριμένη εκκλησία, σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, υπενθυμίζουν ότι ο Ποντίφικας έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της υπεράσπισης των ασθενέστερων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Η εξήγηση, δε, που έδωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Βατικανού, Γκρεγκ Μπούρκε, είναι εντελώς διαφορετική: «Η απόφαση αυτή συνδέεται αποκλειστικά με την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων υπέρ της ασφάλειας των πολιτών. Δεν ήταν πάντα δυνατόν να ελέγχονται οι τσάντες και οι βαλίτσες των αστέγων και κάποιες φορές δεν μπορούσε να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκαν, όταν οι «κλοσάρ» απομακρύνονταν», δήλωσε ο Μπούρκε.

Το βράδυ, πάντως, οι άστεγοι θα μπορούν να επιστρέφουν και να κοιμούνται κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου, για να προστατεύονται, κυρίως, από τη βροχή.

The post Απομακρύνουν τους άστεγους από το Βατικανό για λόγους… ασφαλείας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα