Από το πάρτι στο Μαξίμου στο «πάρτι» για τη διαπλοκή

Την Πέμπτη το βράδυ έγινε το πάρτι στο Μαξίμου. Εκεί όπου οι βουλευτές της συγκυβέρνησης απόλαυσαν ένα (και δύο και…) ποτό, έπειτα από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, σε ένα άτυπο «to know us better». Βλέπετε η σύσφιξη των σχέσεων είναι χρήσιμη μπροστά στις μεγάλες μάχες που είναι ήδη προγραμματισμένες.

Όπως για παράδειγμα η σημερινή (Δευτέρα) στη Βουλή, με αντικείμενο τις δύο «κατάρες» της ελληνικής πραγματικότητας: τη διαφθορά και τη

διαπλοκή.

Ασφαλώς και αναφερόμαστε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η οποία προέκυψε μέσα από μία άλλη αντίστοιχη διαδικασία, πριν από λίγες μέρες, όταν το πεδίο της ακραίας σύγκρουσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ήταν η Παιδεία.

Τότε ο κ. Τσίπρας είχε αποδεχθεί, μέσα σε ατμόσφαιρα οξύτατης αντιπαράθεσης, το αίτημα που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι στήνει «κανόνες διαπλοκής» με αφορμή τις αποκαλύψεις για την Attica Bank αλλά και όσα έγιναν γνωστά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός είχε σηκώσει «το γάντι» και μάλιστα είχε προαναγγείλει ότι θα μιλήσει «με διευθύνσεις και ονόματα».

Επίθεση από την πρώτη λέξη του Αλέξη…

Ηδη σήμερα Δευτέρα, στην συνεδρίαση που άρχισε με περίπου 40 λεπτά καθυστέρηση, από τις πρώτες λέξεις της εισαγωγικής του ομιλίας ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» κάτι που προϊδέασε για την άσκηση σκληρής κριτικής στον κ. Μητσοτάκη για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Δικαιοσύνη.

«Σήμερα κ. Μητσοτάκη θα απολογηθείτε για ψεύδη, συκοφαντίες και πεπραγμένα γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή», είπε αρχικά και για να συνεχίζει λέγοντας ότι η ΝΔ και ο πρόεδρός της συμμάχησε «με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στη χώρας, με όσους έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη χρεοκοπία, με όσους έπαιρναν θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα».

«Από την πρώτη στιγμή ζητήσατε εκλογές παρά την ξεκάθαρη εντολή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε απόλυτη ταύτιση με μιντιακό κατεστημένο έχει επιδοθεί σε λυσσώδη επίθεση κατά τις προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνησης της χώρας», τόνισε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Οπως εξήγησε ζούμε την τρίτη πράξη αυτής της διαρκούς απόπειρας του πραξικοπήματος. Η πρώτη ήταν κατά την περίοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, η δεύτερη με την «ασύστολη καταστροφολογία» ενώ γινόταν η πρώτη αξιολόγηση όταν το ΔΝΤ ζητούσε επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και σήμερα εκτυλίσσεται η τρίτη πράξη.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την μάχη που δίνει η ΝΔ μια «μάχη οπισθοφυλακών». Αφού υπενθύμισε ότι τα στοιχεία της οικονομίας το 2016 πηγαίνουν καλύτερα, η ανεργία μειώνεται και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι υψηλότερη, απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση: «Κύριοι της αντιπολίτευσης πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε για πολλά χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα». Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του με προσωπική αναφορά για τον κ. Μητσοτάκη: «Πιο εύκολα θα μας πείτε ότι είστε έξι μηνών κρατούμενος παρά να μας πείσετε ότι δεν είστε διαπλεκόμενος», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή παλαιότερη δήλωσή του για το πώς είχε κρατηθεί όταν ήταν βρέφος το 1968.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ INTIMENEWS)

Ο κ. Τσίπρας σε πολλά σημεία της ομιλίας του τόνισε η ΝΔ στοιχίζεται με τους καναλάρχες. «Θέλετε να στηρίζετε τους καναλάρχες, εμποδίζετε την χορήγηση των αδειών και στερείτε από τους πολίτες τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θέλει να τερματίσει αυτήν την κατάσταση και έχουμε εισέπραξε 90 εκατομμύρια και κατευθύνονται σε δράσεις για την κοινωνία. Αυτό ενώ η ΝΔ «στους ίδιους ανθρώπους χαρίζατε δάνεια και δίνατε δωρεάν συχνότητας ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο και πληρώνουν».

Για εσάς κ. @kmitsotakis ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι η ακρωτηριασμένη δικαιοσύνη. #vouli

— Alexis Tsipras (@atsipras) 10 Οκτωβρίου 2016

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Ερχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ;, τόνισε. «Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;», συνέχισε, ενώ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν «θα αποπληρώσει και το προσωπικό του δάνειο για τον «Κήρυκα Χανίων»».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, πριν κλείσει την ομιλία του, απευθύνθηκε στο πρόεδρο της ΝΔ: «Εσείς ξεκινούσατε τα πολιτικά σας βήματα υπό την αρωγή Χριστοφοράκου και Siemens. Να έρθετε εδώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής». Και έκλεισε με την ερώτηση: «Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens ή όχι, κύριε Μητσοτάκη;».

Την απάντηση δεν την οφείλετε σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό: Υπάρχει σκάνδαλο Siemens κ. @kmitsotakis ; 2/2

— Alexis Tsipras (@atsipras) 10 Οκτωβρίου 2016

Κυριάκος Mητσοτάκης: «Κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση από τον κ. Τσίπρα»

Για κρεσέντο λαικισμού και παραλήρημα λασπολογίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ασκούμενη πολιτική του θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

(ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIMENEWS)

«Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός της. Τι θα αφήσετε πίσω σας όταν εγκαταλείψετε την εξουσία; Την καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοσύνης στη παιδεία, ή μήπως την προσπάθειά σας να εγκαθιδρύσετε ένα νέο σύστημα διαπλοκής. Εχετε βλάψει ήδη πολύ τη χώρα. Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας. Πρέπει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα, να αποκατασταθούν τραυματισμένες αξίες, να θωρακιστεί το οικοδόμημα της αστικής μας δημοκρατίας».

«Οσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. «Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”, επισήμανε. «Πάνω σε αυτό χτίσατε το δικό σας μύθο. Τους Αγανακτισμένους. Κι εσείς ήρθατε ως Λευκοί Ιππότες της Κάθαρσης. Αντιπροσωπεύετε όχι το νέο αλλά τη χειρότερη έκφραση του παλιού. Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας», σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα. «Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οχι μόνο για να απαλλαγούμε από την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, όχι μόνο γιατί καταστρέψατε την κοινωνία, αλλά γιατί η χώρα αξίζει καλύτερα».

«Δεν μου λέτε κύριε Τσίπρα. Τα ΜΜΕ που λέτε πειρατικά δεν σας έδωσαν βήμα για να περάσετε τις απόψεις σας; Με τον κύριο Ψυχάρη και μια γάτα εσείς δεν συναντηθήκατε; Με τον κύριο Κοντομηνά δεν μου λέτε, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται κύριε Τσίπρα; Σταματήστε να κοροϊδεύετε. Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές σας. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα. Ο δικός σας Κοσκωτάς ένας Ματζουράνης, δρόμος, κ. Τσίπρα.

Τι έχετε να μας προσάψετε, κ. Τσίπρα; Λυπάμαι που διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα όσον αφορά στο θέμα της Siemens. Επί των δικών σας ημερών θα παραγραφούν αδικήματα εξαιτίας της καθυστέρησης μια μετάφρασης. Δύο χρόνια που είστε στην κυβέρνηση γιατί δεν έχετε προωθήσει την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού που καταγγέλλετε ως παράνομο. Αν ο διακανονισμός δεν σας αρέσει να τον αλλάξετε. Δεν σας ενδιέφερε ποτέ να εξυγιάνετε ένα σύστημα που νοσούσε. Κάνατε κρυφές συναλλαγές με το σύστημα που κατηγορούσατε. Θέλετε να φτιάξετε τη δική σας αριστερή διαπλοκή».

«Ο διαγωνισμός-φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται χρόνια στα πανεπιστήμια. Για να χειραγωγήσετε τα Μέσα έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στην κυβέρνηση για να περάσουν σε κάποιους καναλάρχες οι άδειες που είναι βολικοί για την κυβέρνηση. Επειδή για άλλη μια φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας ζήτησα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ αρκεί να μην υποκαταστήσει τον ρόλο του ο Παππάς. Αν συμφωνούσατε δεν θα είχατε εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο στην έκδοση των αδειών για να σημαδέψετε την τράπουλα όπως σας συμφέρει. Θέλατε να δημιουργήσετε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».

Η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής. #vouli pic.twitter.com/jUSs0WyDWl

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) October 10, 2016

«Πρότυπο διαπλοκής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, προχωρήσατε χωρίς την απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχουν ερωτήματα. Γιατί το πρωτόκολλο της ΓΓ έμεινε ανοιχτό εκτός ωραρίου για να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας; Τι έλεγχος πόθεν έσχες έγινε; Και γιατί η ελεγκτική εταιρία δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο του πόθεν έσχες; Ποια ακριβώς είναι η σχέση Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής; Με τι κριτήρια δόθηκαν τα δάνεια; Ποιος τα ενέκρινε; Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα; Πώς έσπασαν μια σειρά από μεγάλα δημόσια έργα σε μικρά για να καταλήξουν στον αγαπημένο σας εργολάβο; Ηταν ή όχι ο κ. Σπίρτζης η πραγματική εξουσία στην Τράπεζα Αττικής; Σας φαίνεται λογικό ο πρώτος επιλαχών να έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν “λαγός” και κατέθεσε μηδενικές προσφορές στην 4η άδεια;

Επιχειρήσατε να στήσετε ένα νέο σύστημα διαπλοκής και οι όταν οι λεπτομέρειες της άθλιας σκευωρίας αποκαλύφθηκαν, ματαιώθηκαν τα σχέδιά σας… Θα έπρεπε να ντρέπεστε… Ακόμη δεν έχετε φέρει τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή.

Πόσα χρήματα θα χάσει η κυβέρνηση από τα κανάλια στα οποία θα ρίξει μαύρο; 1,7 δισ. ευρώ στη δεκαετία. Κι εσείς πανηγυρίζετε; Γιατί δεν επιλέξατε να εισπράξετε το ίδιο ποσό από περισσότερους υπερθεματιστές. Το μόνο που χωρίζει ένα υποψήφιο καναλάρχη από μια άδεια είναι το πορτοφόλι του; Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκατομμύρια θα τα παίρνατε; Δεν σας προβληματίζει ότι κάποιος δίνει ένα μεγάλο τίμημα και θα κοιτάξει να τα πάρει πίσω με άλλο τρόπο με την πολιτική που θα του επιτρέπει ένα κανάλι να ασκεί; Μη διανοηθείτε να φέρετε άλλο νόμο για να καλύψει το νόμο Παππά. Εχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση των πολιτών και σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει και στην πράξη. Το ανώτατο δικαστήριο δεν επηρεάζεται από τη περιρρέουσα συγκυρία. Θα επιστρέψουμε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα απελευθερώσουμε τον αριθμό των αδειών. Η υπόθεση των αδειών στιγματίζει ηθικά την κυβέρνησή σας. Κάνατε ένα θεσμικό ατόπημα και οδήγησε σε μια μαύρη ημέρα για την Δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος του ΣΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση ότι ματαιώνεται η διάσκεψη. Σε καμία ευνομούμενη δημοκρατία δεν ακυρώνεται η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ούτε επί Χούντας δεν έγιναν αυτά. Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά χωρίς χρονοτριβή. Ο ευρωβουλευτής σας ο κ. Κούλογλου το είπε “ασφαλώς η κυβέρνηση θέλει κάποια δικά της ΜΜΕ”. Η υπόθεση του διαγωνισμού -φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής. Στην πρώτη μας συνάντηση στο Μαξίμου σας πρότεινα μια πολύ απλή λύση: Επαναφέρετε αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα είμαι μαζί σας στον αγώνα κατά της διαπλοκής. Αν τότε με ακούγατε… Δεν τα θέλατε όμως αυτά. Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει κανένα λόγο για να ανακατέψετε την τράπουλα όπως σας βολεύει. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί τις πραγματικές προθέσεις σας. Βρίσκονται απέναντι στις μεθοδεύσεις σας. #vouli pic.twitter.com/euuZ865Ppq

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) October 10, 2016

«Υπάρχει και η δική σας λίστα, κ. Τσίπρα. Φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας, διανομή κονδυλίων προσφυγικού… Δεν αισθανθήκατε να ερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη; Ούτε μια απάντηση; Τον τρόπο που καλύψατε τα πόθεν έσχες Φλαμπουράρη και Σταθάκη, τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, την απαξίωση της Διαύγειας, την ψήφιση σκανδαλώδους διάταξης για τις offshore, την σκανδαλώδη μείωση προστιμών για φοροδιαφυγή, την αιφνίδια αντικατάσταση του οικονομικού εισαγγελέα; Δεν υπάρχει νομοσχέδιο που να έχει έρθει σε αυτή την αίθουσα που να μην έχει τακτοποίηση κομματικών και φίλων σας. Αυτό δεν είναι διαφθορά; Αυτή είναι διαφθορά με κομματικό μανδύα».

Τα μηνύματα της κυβέρνησης

Το κλίμα είχε διαμορφωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα: «Η ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών» είχε σημειώσει –όχι μόνο μία φορά- ο Νίκος Παππάς. «Βλέπουμε τη ΝΔ να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων» υπογράμμιζε από την πλευρά της το Σάββατο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τοποθετούμενος την Παρασκευή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε υπογραμμίσει σε μία θυελλώδη συνεδρίαση – σύγκρουση με τους Μάκη Βορίδη (ΝΔ) και Βαγγέλη Βενιζέλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη): «Ας απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την αεροπειρατεία και την ασυδοσία στα τηλεοπτικά πράγματα τα τελευταία τριάντα χρόνια», «τώρα έμειναν μόνοι να κάνουν τους δικηγόρους των αποτυχημένων της δημοπρασίας», «τα υπόλοιπα τη Δευτέρα στη Βουλή».

Φυσικά, εκτός αυτών, ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος την πρόταση Μητσοτάκη είχε αναφερθεί σε σειρά υποθέσεων παλαιοτέρων ετών, κάνοντας λόγο για «κόμματα που μοίραζαν ασυλία στους εαυτούς τους για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι, τα ίδια τα κόμματα, αλλά και οι ημέτεροι, τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των υποκλοπών, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων μεγάλων σκανδάλων».

The post Από το πάρτι στο Μαξίμου στο «πάρτι» για τη διαπλοκή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
μαξιμου, attica bank, αλέξης τσίπρας, τσιπρας, βουλη, attica, νεα δημοκρατια, χρεοκοπια, εκλογες, συριζα, ΔΝΤ, tsipras, ΠΑΣΟΚ, μμε, siemens, ελλαδα, τσοχατζοπουλος, ΕΣΡ, twitter, october, τραπεζες, προσφορες, λύση, μκο, διαυγεια, offshore, βενιζελος, κεελπνο, protagon, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, αγανακτισμενοι πολιτες, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, ακης τσοχατζοπουλος, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, βουλευτες, tsipras, october, το θεμα, αδεια, αιχμη, βημα, γατα, δανεια, δημοκρατια, δωρεαν, θεμα, ιπποτες, μκο, μμε, ρωτησε, σημερινη, το βημα, ψεματα, ωρα, attica, protagon, siemens, αξιζει, ανεργια, ανεκδοτο, αρωγη, ατμοσφαιρα, αφορμη, βραδυ, γινει, γινεται, δανειο, δευτερα, δηλωση, δικη, δρομος, εγινε, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκφραση, εβδομαδα, εμειναν, εργα, εξι, επρεπε, ερθετε, εταιρια, ετων, ιδια, ιδιο, η δικη, υποθεση, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, κλιμα, λαζοπουλος, λεπτομερειες, λύση, λογο, μακρια, μηνυματα, μητσοτακης, μειωση, ολγα, ονομα, παιδι, ποδοσφαιρο, πεδιο, πεμπτη, ποθεν εσχες, ρολο, σαββατο, συζητηση, συντομα, σειρα, συσφιξη, σχεδια, τριτη, φαμπρικα, φερεφωνο, φιασκο, φορα, attica bank, βηματα, εξεταστικη, χωρα, λεξεις, μια φορα, μπροστα, offshore, ποτο, protagon.gr, τριαντα, τραπεζα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα