Από την «επισκέπτρια καθηγήτρια» Μπέτυ στην επίτιμη διδάκτορα Ρένα Δούρου

Την αρχή φυσικά είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρα, όταν τον Μάρτιο του 2016 είχε επισκεφτεί τη Σμύρνη. Εκεί, ανάμεσα στα τριαντάφυλλα του Νταβούτογλου, τον είχαν ανακηρύξει και επίτιμο διδάκτορα Οικονομικών –οποία ειρωνεία!– στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης (Izmir Ekonomi Üniversitesi). Τότε ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την απορία πώς είναι δυνατόν οι Τούρκοι να αναγορεύουν έναν… αριστερό πρωθυπουργό σε επίτιμο διδάκτορα, αλλά με τα αντιλαϊκά μέτρα που

έχει πάρει τα τελευταία χρόνια σιγά τον αριστερό.

Επειτα, τον Σεπτέμβριο του 2017, ένας ακαδημαϊκός τίτλος περίμενε τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα η οποία ανακηρύχθηκε σε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου.

Τώρα ήρθε η σειρά της Ρένας Διούρου. Η περιφερειάρχης Αττικής αναγορεύθηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Εσσεξ sthn Aggl;ia και μάλιστα φρόντισε να ενημερώσει για αυτήν τη διάκριση το πανελλήνιο μέσω του επίσημου ιστότοπου της Περιφέρειας (εδώ για όποιον ενδιαφέρεται).

Φορώντας την κόκκινη τήβεννο του Πανεπιστημίου του Εσσεξ είπε: «Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο Πανεπιστήμιο του Essex που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα».

Στον λογαριασμό της στο Twitter δημοσίευσε και πολλές φωτογραφίες από την τελετή.

Ισως αυτή η διάκριση να τη βοηθήσει να λύσει και το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

The post Από την «επισκέπτρια καθηγήτρια» Μπέτυ στην επίτιμη διδάκτορα Ρένα Δούρου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα