Από τη σύλληψη Μαζιώτη στον φόνο ταξιτζή στην Καστοριά, η πορεία του ειδικού φρουρού

Ενας αστυνομικός που είχε πυροβολήσει και συλλάβει τον Νίκο Μαζιώτη, ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, το καλοκαίρι του 2014 στο κέντρο της Αθήνας, έχει συλληφθεί για το φόνο οδηγού ταξί στην Καστοριά, αργά την Παρασκευή.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός φέρεται να ήταν

αυτός που είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη κατά την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι και μάλιστα με το ίδιο όπλο, σύμφωνα με τη βαλλιστική έρευνα.

Ο αστυνομικός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τον κίνδυνο αντεκδίκησης μετά την σύλληψη του Μαζιώτη, μετάθεση που έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ.

Φέρεται να πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό 45άρι πιστόλι του, το οποίο είχε αγοράσει και κατείχε νόμιμα, καθώς ήθελε να έχει ένα καλύτερο περίστροφο από αυτό που του είχε δώσει η υπηρεσία του.

Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί. Διαπιστώθηκε ότι η τελευταία (και μοιραία) κούρσα κατέληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος πελάτης του ταξί.

Οταν τον προσήγαγαν οι αστυνομικοί για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί. Ακόμη ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεση του, γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι ο αστυνομικός επιβιβάστηκε στο ταξί στις 16:30 της Παρασκευής, από την πόλη της Καστοριάς, με προορισμό σημείο στο οποίο υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του, στην περιοχή Νέα Λεύκη.

Το ταξί βρέθηκε σταθμευμένο εκεί, σε χωματόδρομο και φαίνεται ότι ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο τον πυροβόλησε από μπροστά. Επειτα περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια και κάλεσε ραδιοταξί, το οποίο τον μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς. Αυτός ο ταξιτζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ο ειδικός φρουρός δεν ήταν ταραγμένος.

The post Από τη σύλληψη Μαζιώτη στον φόνο ταξιτζή στην Καστοριά, η πορεία του ειδικού φρουρού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα