Από καύση ξύλων φαίνεται να ξεκίνησε η πολύνεκρη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική

Ηταν και παραμένει ένα από τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για την τραγωδία της ανατολικής Αττικής και έχει να κάνει με τα αίτια της πυρκαγιάς που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η πρώτη σπίθα της φωτιάς στην Πεντέλη φαίνεται πως προκλήθηκε από φονική αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και πολύ δυνατού αέρα.

Παρά λοιπόν τις σαφείς υπόνοιες του Αλέξη Τσίπρα

και άλλων κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση, τα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δείχνουν κάτι διαφορετικό.

Αρμόδιος αξιωματούχος που μίλησε στην «Καθημερινή» είπε πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ενώ φαίνεται πως η ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.

Πηγές της εφημερίδας σημείωσαν μάλιστα πως το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ επιχείρησε να ρίξει και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, όπως γράφει η «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

The post Από καύση ξύλων φαίνεται να ξεκίνησε η πολύνεκρη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα