Απίστευτες απειλές Τραμπ κατά του πρώην διευθυντή του FBI

Εκτός ελέγχου είναι, πλέον, η κόντρα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον απολυθέντα διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Ολοι στοιχηματίζουν ότι θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις σε αυτό το τόσο μεγάλo ζήτημα.

Προς το παρόν, ο Τραμπ έφτασε στο σημείο να απευθύνει απειλές και προειδοποιήσεις προς τον Κόμεϊ, προκειμένου να μην κάνει διαρροές σε μέσα ενημέρωσης.

«Ο Τζέιμς Κόμεϊ καλύτερα να ελπίζει πως δεν υπάρχουν «κασέτες» με [ηχογραφημένες]

συνομιλίες μας πριν αρχίσει να κάνει διαρροές», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

James Comey better hope that there are no "tapes" of our conversations before he starts leaking to the press!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2017

Η διατύπωση Τραμπ αφήνει να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να διαθέτει απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών όπου συμμετέχει ο κ. Κόμεϊ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τον αντικρούσουν ή να τον εκθέσουν.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέλυσε τον Κόμεϊ προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με αρκετούς να παρομοιάζουν την κίνησή του με εκείνη του Ρίτσαρντ Νίξον, όταν ο τελευταίος απέλυσε την ειδικό εισαγγελέα που ερευνούσε την εμπλοκή του στο Γουοτεργκέιτ.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ δήλωσε στο NBC ότι αναστατώθηκε πολύ από την έρευνα, ενώ θεώρησε πως πίσω από αυτήν βρίσκονταν οι Δημοκρατικοί. «Θα τον έδιωχνα έτσι κι αλλιώς», δήλωσε ο ίδιος. Σε άλλες δηλώσεις του χαρακτήρισε «φιγουρατζή» και «θέατρο» τον Κόμεϊ.

Επίσης, ο Τραμπ αντέδρασε το πρωί της Παρασκευής στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν όσον αφορά την επικοινωνία των ομάδων του μετά την ξαφνική αποπομπή του Κόμεϊ. Διάφορες εκδοχές έχουν κυκλοφορήσει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι οποίες διαφοροποιούνται ακόμη και ανάλογα με τον συνομιλητή.

«Ως ένας πολύ δραστήριος πρόεδρος με έναν τεράστιο όγκο τρεχόντων πραγμάτων, δεν είναι πάντα δυνατό για τις ομάδες μου να στέκονται σε μια εξέδρα έχοντας απόλυτη ακρίβεια», είπε ο δισεκατομμυριούχος.

Παράλληλα, σε μπαράζ μηνυμάτων στο Twitter, ο κ. Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει όλες τις μελλοντικές προφορικές ενημερώσεις δημοσιογράφων και να τις αντικαταστήσει με απλές γραπτές δηλώσεις, στο όνομα της… «ακρίβειας».

…Maybe the best thing to do would be to cancel all future "press briefings" and hand out written responses for the sake of accuracy???

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2017

«Το καλύτερο θα ήταν ίσως να ακυρωθούν όλες οι “συνεντεύξεις Τύπου” στο μέλλον και να δίνονται γραπτές απαντήσεις για περισσότερη ακρίβεια», έγραψε.

The post Απίστευτες απειλές Τραμπ κατά του πρώην διευθυντή του FBI appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα