Απέκτησε και πάλι βουλευτή ο Καρατζαφέρης – Στο ΛΑΟΣ ο Μίχος

Εξι χρόνια συμπλήρωσε εκτός Βουλής ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Και αν το 2014, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, απέκτησε εκπροσώπηση με την προσχώρηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που είχε φύγει από τη Χρυσή Αυγή,

την έχασε λίγους μήνες αργότερα με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Η ώρα, όμως, της επιστροφής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έφτασε, καθώς στις γραμμές του εντάχθηκε ο πρόσφατα αποχωρήσας από τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Μίχος. Ο πρώην Χρυσαυγίτης είχε ενταχθεί για μικρό χρονικό διάστημα στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου (πρώην στελέχους του ΛΑΟΣ), όμως αποχώρησε και από εκεί.

Την προσχώρηση του Νίκου Μίχου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Αϊβαλιώτης.

Αμέσως μετά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΛΑ.Ο.Σ., στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέρει: «Την προσχώρηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Ευβοίας κ. Νικολάου Μίχου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μέσα από τη μεσημεριανή εκπομπή του, σήμερα Δευτέρα 29-1-2018».

Στις εθνικές εκλογές του 2009 ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεργάστηκε με τους Οικολόγους Ελλάδας, συγκέντρωσε ποσοστό 5,63% και μπήκε στη Βουλή με 15 έδρες, ενώ στις εθνικές εκλογές τον Μάιο του 2012 ο ΛΑ.Ο.Σ. τερμάτισε ένατος με ποσοστό 2,90% (183.466 ψήφοι), χάνοντας την είσοδο στη Βουλή για λίγες ψήφους (απαίτηση ποσοστού 3%, δηλ. περίπου 189.723 ψήφους).

Στις τελευταίες εκλογές ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, αφού συγκέντρωσε 2,90%. Ωστόσο, με τη μετεγγραφή του Νίκου Μίχου αποκτά εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο.

The post Απέκτησε και πάλι βουλευτή ο Καρατζαφέρης – Στο ΛΑΟΣ ο Μίχος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα