Αμετανόητος ο Πολάκης για την ύβρη προς τους νεκρούς: Φταίνε τα ΜΜΕ – σχέδιο αποσταθεροποίησης

11:17 5/8/2018 - Πηγή: Protagon

Στον κόσμο του Παύλου Πολάκη -και του ΣΥΡΙΖΑ λογικά- δεν υπάρχει ευθύνη. Υπάρχουν ΜΜΕ που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα· το γνωστό επαναλαμβανόμενο σχήμα περί διαπλοκής και συνωμοσίας κατά της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βγαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και δηλώνει —στο κρατικό και άρα ελεγχόμενο ΑΠΕ-ΜΠΕ— ότι ο μεγάλος αριθμός θυμάτων στο Μάτι απλώς «θολώνει» την αποτελεσματικότητα με την οποία λειτούργησε, κατά την άποψή του, ο κρατικός

μηχανισμός στις πυρκαγιές και μετά του φταίνε τα μέσα ενημέρωσης που καταδεικνύουν το πολιτικό «φάουλ», αν όχι την ύβρη προς τους δεκάδες νεκρούς και τις οικογένειά τους.

Επειτα, σε μια θλιβερή για τη δημοσιογραφία ενέργεια, το ΑΠΕ-ΜΠΕ σπεύδει ύστερα από ώρες να ανασκευάσει και να πει ότι ο αν. υπουργός είχε πει «μαυρίζει». Αλλά είτε «μαυρίζει», είτε «θολώνει» το ίδιο πράγμα είναι, οι νεκροί χρησιμοποιούνται από τον κ. Πολάκη ως κάτι δευτερεύον που χαλάει την εικόνα της κυβέρνησης.

Τι απαντά σε όλα αυτά ο κ. Πολάκης; Τα γνωστά. Σχέδιο αποσταθεροποίησης, διαπλοκή, ύαινες που θέλουν να τον κατασπαράξουν και άλλα τέτοια. Φυσικά ούτε μία συγγνώμη…

Ο αν. υπουργός Υγείας προσέφυγε ως συνήθως στο ασφαλές καταφύγιο των social media όπου οι αναρτήσεις του μπορούν να χαρακτηρίζονται από αμετροέπεια, ανορθογραφία και ύβρεις και να εξυμνούνται από έναν στρατό οπαδών-ακολούθων.

Ετσι, το βράδυ του Σαββάτου, και αφού είχε προκληθεί σάλος από τις δηλώσεις του, ο αν. υπουργός Υγείας έδωσε τη δική του απάντηση για τη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία στην τραγωδία της ανατολικής Αττικής ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άριστα, αλλά η τελική εικόνα «θολώνει» – ή «μαυρίζει» εκ των υστέρων κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – από τον αριθμό των νεκρών.

Στην ανάρτησή του (εδώ για όποιον ενδιαφέρεται) ο κ. Πολάκης δεν δείχνει έχει καμία διάθεση μεταμέλειας. Οχι μόνο δεν ανακαλεί τη δήλωσή του αλλά δεν θεωρεί καν ασέβεια τη χρήση του ρήματος «θολώνω» ή «μαυρίζω».

Αλλωστε η λύση είναι γνωστή: φταίνε τα ΜΜΕ για «λάσπη, διαστρέβλωση ειδήσεων και μαύρη προπαγάνδα».

Ακολουθώντας δε το αφήγημα που έχει ήδη σπείρει στα φιλικά του ΜΜΕ το Μαξίμου, περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας (το έχουν υιοθετήσει ο Αλ. Τσίπρας, ο Π. Καμμένος κ.ά.), ο κ. Πολάκης κάνει κι αυτός λόγο για προσπάθεια των ΜΜΕ να προκαλέσουν «χάος, ανασφάλεια, αποσταθεροποίηση και πτώση της κυβέρνησης».

Αλλά αυτή τη φορά η ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι… εφ όλης της ύλης.

Δεν αρκείται στο συμβάν με τους νεκρούς που «θολώνουν» την καλή εικόνα της κυβέρνησης, αλλά καταπιάνεται και με την περιβόητη σύσκεψη-παρωδία παρουσία του Πρωθυπουργού στο Συντονιστικό, τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου.

Μετά τις αποκαλύψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός γνώριζε για την ύπαρξη των πρώτων νεκρών πριν το Συντονιστικό, ο κ. Πολάκης επιμένει ότι η ανακοίνωση για τους 20 νεκρούς έγινε μόλις επιβεβαιώθηκε η εικόνα της καταστροφής, χωρίς να δώσει καμιά απάντηση στις καταγγελίες.

Κατηγορεί δε, ξανά τα ΜΜΕ για αλαλούμ αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών αντί να δώσει εξηγήσεις γιατί μετά από τόσες ημέρες οι Αρχές δεν ανακοινώνουν ονόματα και στοιχεία των θυμάτων και των αγνοουμένων, και επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αριθμών και λέξεων για να θολώνουν την εικόνα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Κλείνοντας την προκλητική του ανάρτηση, τη στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί δεκάδες νεκρούς, ο κ. Πολάκης, παραβλέποντας το γεγονός αυτό και χωρίς να έχει κάποια διάθεση αυτοκριτικής, «βλέπει» μόνο την 21η Αυγούστου, ημέρα λήξης του τρίτου μνημονιακού προγράμματος για τη χώρα.

The post Αμετανόητος ο Πολάκης για την ύβρη προς τους νεκρούς: Φταίνε τα ΜΜΕ – σχέδιο αποσταθεροποίησης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα