Αμερικανική κινητικότητα και στο βορειοκορεατικό ζήτημα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠA, Μάικ Πομπέο, διόρισε την Πέμπτη νέο ειδικό απεσταλμένο της Ουάσινγκτον στη Βόρεια Κορέα, τον έχοντα κυβερνητική και διπλωματική εμπειρία Στιβ Μπίγκαν, ανακοινώνοντας ότι και οι δυο τους πρόκειται να επισκεφθούν μαζί την επόμενη εβδομάδα την ασιατική χώρα ώστε «να πείσουν τη βορειοκορεατική ηγεσία να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της».

«Εκείνος και εγώ θα μεταβούμε στη Βόρεια Κορέα την επόμενη εβδομάδα για να επιτύχουμε

περαιτέρω διπλωματική πρόοδο ως προς τον στόχο μας» είπε στους δημοσιογράφους ο Πομπέο. Διευκρινίζοντας ότι στόχος είναι πάντα «ο στόχος του προέδρου Τραμπ για την οριστική, πλήρως επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, όπως συμφωνήθηκε από τον Κιμ Γιόνγκ-ουν».

Πρόκειται για το τέταρτο ταξίδι του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Βόρεια Κορέα, το δεύτερο μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη.

Ποιος είναι ο Μπίγκαν

Ο Στιβ Μπίγκαν, 55 ετών, ήταν μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος, αρμόδιος για διεθνή θέματα, της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford. Ως πολιτικός μετείχε στην ομάδα εθνικής ασφάλειας του ρεπουμπλικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Διετέλεσε και σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας του πρώην ρεπουμπλικανού προέδρου της Γερουσίας Μπιλ Φριστ.

The post Αμερικανική κινητικότητα και στο βορειοκορεατικό ζήτημα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα