Αίγινα/ Αμφισβητείται από συγγενείς των θυμάτων η εκδοχή του χειριστή

Ασαφή παραμένουν κάποια ζητήματα σχετικά με το δυστύχημα στην Αίγινα όπου τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά τον διεμβολισμό του σκάφους τους από ταχύπλοο.

Παρότι στις καταθέσεις τους οι συνεπιβάτες του 77χρονου φερόμενου ως χειριστή του ταχύπλοου ισχυρίστηκαν ότι αυτός βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα της σύγρουσης, ο αδελφός του καπετάνιου της λάντζας, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις που σκοτώθηκαν, υποστήριξε άλλη εκδοχή. Δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ότι ο 77χρονος δεν ήταν στην πραγματικότητα ο χειριστής του ταχυπλόου.

«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε

τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά εννοώντας ότι οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο μετά το δυστύχημα βγήκαν στην ξηρά σε κατοικία και σχεδίασαν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η νεκροτομή στη σορό του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους έδειξε ότι ο άτυχος άνδρας έπεσε στη θάλασσα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και τραυματισμένος από την σύγκρουση των δύο πλοίων με αποτέλεσμα να πνιγεί. Σήμερα Πέμπτη θα γίνει νεκροτομή και στα άλλα τρία θύματα.

Αλλη μαρτυρία επίσης στον ΣΚΑΪ από επιβάτιδα της λάντζας κάνει λόγο για επικίνδυνους ελιγμούς του ταχύπλοου στο σημείο της τραγωδίας μία ημέρα νωρίτερα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι ο χειριστής του ταχύπλοου «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος», πρόσθεσε ότι «εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης, αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας».

Επισήμανε μάλιστα ότι το ταχύπλοο κινούνταν με 21 μίλια την ώρα. «Είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή να τρέχει κανείς με ταχύτητα», είπε.

Ο 77χρονος που κατηγορείται για το δυστύχημα παρουσιάστηκε την Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Θα παρουσιαστεί εκ νέου το πρωί της Παρασκευής στην Ε΄ τακτική ανακρίτρια με τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Εξω από τα δικαστήρια δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση από συγγενείς των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι παραιτείται από συνήγορος του 77χρονου εξαδέλφου του που κατηγορείται για το τετραπλό φονικό στην Αίγινα.

Ο κ. Λυκουρέζος κάνει λόγο για «άγραφο κανόνα που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του» και εξηγεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση «δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του».

The post Αίγινα/ Αμφισβητείται από συγγενείς των θυμάτων η εκδοχή του χειριστή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα