Αγωνία για την τύχη της πριγκίπισσας του Ντουμπάι μετά την αποτυχημένη φυγή της

09:40 7/5/2018 - Πηγή: Protagon

Ανησυχία προκαλεί η εξαφάνιση εδώ και δύο μήνες της κόρης του μονάρχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία φέρεται να επιστράφηκε στη χώρα της όταν επιχείρησε να διαφύγει.

Η Σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ, κόρη του σεΐχη αλ Μακτούμ, είχε αναρτήσει τον περασμένο Μάρτιο βίντεο στο οποίο έλεγε ότι η φυγή της «είναι η αρχή της διεκδίκησης της ζωής μου, της ελευθερίας μου».

Ακόμη έλεγε ότι και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Σάμσα, επιχείρησε και αυτή να διαφύγει ενώ ήταν σε διακοπές στη Βρετανία.

Σύμφωνα με αναφορές, η Λατίφα επιχείρησε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων

της. Επέβαινε σε γιοτ που ανήκει σε γάλλο επιχειρηματία αλλά εντοπίστηκε στις 4 Μαρτίου μόλις 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ινδίας.

Η απόσταση από το Ντουμπάι στην Ινδία ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο γιοτ υπήρχαν και ξένοι πολίτες (όχι από τα ΗΑΕ), αλλά και ότι η επιχείρηση σύλληψης έγινε με τη συνεργασία της ακτοφυλακής της Ινδίας. Οι ένοπλοι που επιβιβάστηκαν στο σκάφος φώναζαν μάλιστα στα αγγλικά «Πού είναι η Λατίφα;».

Εκτοτε οι πληροφορίες για την τύχη της είναι λίγες.

Τον Απρίλιο, γράφει ο Guardian, αναφέρθηκε ότι «την έφεραν πίσω στα Εμιράτα», ενώ πηγή κοντά στην κυβέρνηση στο Ντουμπάι έλεγε χθες Κυριακή ότι «είναι ασφαλής και κοντά στην οικογένειά της». Επισήμως δεν έχουν γίνει σχόλια για την υπόθεση.

Για την 32χρονη κόρη του μονάρχη έχει ασχοληθεί και η Human Rights Watch που επισημαίνει ότι η αδυναμία να προσδιοριστεί ο τόπος όπου βρίσκεται αλλά και η κατάσταση της γυναίκας θα μπορούσαν να συνιστούν «εξαφάνιση δια της βίας».

Αυτό, κατά την HRW, με δεδομένο ότι η τελευταία φορά που εθεάθη η Λατίφα ήταν όταν οι Αρχές των Εμιράτων την είχαν υπό κράτηση. Αν εξακολουθεί να είναι κρατούμενη, πρέπει να της δοθούν πλήρη δικαιώματα και η δυνατότητα να έχει μια δίκαιη δίκη.

The post Αγωνία για την τύχη της πριγκίπισσας του Ντουμπάι μετά την αποτυχημένη φυγή της appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα