Αυξήσεις για τους πανεπιστημιακούς εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια κυβέρνηση ανέπτυξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συνόδου των πρυτάνεων.

Οπως επισήμανε ο υπουργός, προχώρησε σε δύο δεσμεύσεις: «η μια για αύξηση του μισθού των μελών ΔΕΠ και η άλλη να καλύψουμε από το 2018 το σύνολο των ανελαστικών εξόδων», είπε και προσέθεσε ότι «είμαστε πια στην αρχή της ανάκαμψης».

Διευκρίνισε ακόμη ότι «έγινε μια σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε να δοθούν χρήματα από τα αποθεματικά

και τα πλεονάσματα».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στις 25 Μαΐου θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τον κ. Γαβρόγλου να σημειώνει ότι «ακούσαμε όλες τις απόψεις και κάποιες επιμέρους διαφωνίες θα τις λάβουμε υπόψιν». Οι διαφωνίες αφορούσαν τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών Αρχών, αλλά και για το ύψος των αμοιβών στα μεταπτυχιακά.

Από την πλευρά των πρυτάνεων, ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις εξαγγελίες ενώ πάντως χαρακτήρισε «διαφωτιστική» τη συζήτηση που είχαν οι επικεφαλής των ιδρυμάτων με τον υπουργό.

Ανέφερε ότι θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος όταν το νομοσχέδιο τεθεί σε διαβούλευση και αναφέρθηκε σε επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν για τα περιφερειακά συμβούλια.

«Επίσης, ακούσαμε για 65 εκατ. ευρώ που το 2018 θα καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες. Εκφράσαμε την άποψη ότι θα υπάρξουν δυσκολίες να βρεθούν τα χρήματα», είπε και σημείωσε ότι οι αυξήσεις που εξήγγειλε ο υπουργός ήταν μικρές, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για την πρώτη αύξηση «μετά από 7-8 χρόνια».

The post Αυξήσεις για τους πανεπιστημιακούς εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα