Αυτοκίνητο έτοιμο προς… απογείωση

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορα πρωτότυπα οχήματα που κινούνται στον δρόμο ως συμβατικά αυτοκίνητα αλλά μπορούν να μετατρέπονται και σε αεροσκάφη. Στις 20 Απριλίου στην μεγάλη έκθεση ειδών πολυτελείας Top Marques που διεξάγεται στο Μονακό θα παρουσιαστεί ένα τέτοιο όχημα. Πρόκειται για το AeroMobil ένα όχημα που αναπτύσσει από την δεκαετία του 1990 η ομόνυμη εταιρεία

που εδρεύει στη Σλοβακία.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail μετά από διάφορα μοντέλα και εκατοντάδες τροποποιήσεις το AeroMobil έφτασε στην τελική του μορφή και όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του μπορεί όποιος θέλει να το παραγγείλει. Ενας υδρόψυκτος κινητήρας Rotax 912, ισχύος 100 ίππων που είναι τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα δίνει ώθηση στο όχημα. Όταν το AeroΜobil λειτουργεί ως αυτοκίνητο, τα φτερά αναδιπλώνονται πίσω και η μηχανή κινεί τους μπροστά τροχούς, ενώ οι μικροί πίσω τροχοί υποστηρίζουν την ουρά. Στην καμπίνα χωράνε δύο επιβάτες, ενώ υπάρχουν δύο τιμόνια, το ένα μέσα στο άλλο, μπροστά στον οδηγό-πιλότο. Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να ξεδιπλώσει το όχημα τα φτερά μήκους 8,2 μέτρων.

Το όχημα καίει κανονική βενζίνη που διατίθεται στα πρατήρια καυσίμων. Ως αυτοκίνητο έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. ενώ ως αεροσκάφος η αυτονομία του αυξάνεται στα 700 χλμ. H μέγιστη ταχύτητα του AeroΜobil είναι 200 χλμ/ώρα.

Δείτε ένα βίντεο για το AeroΜobil:

The post Αυτοκίνητο έτοιμο προς… απογείωση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα