Αυτή η ώρα είναι του προέδρου

Ισως ήταν κάποιο βράδυ Κυριακής στην περιοχή της Αμφιθέας. Ο πρόεδρος έχει κάνει το μπάνιο του και έχει φορέσει το σιδερωμένο νυχτικό του. Ξαπλώνει στο κρεβάτι κρατώντας στο δεξί χέρι – πάντα στο δεξί – το τηλεκοντρόλ. Αλλάζοντας κανάλια θα πέσει πάνω σε μία είδηση της διεθνούς επικαιρότητας. Η κάμερα κάνει ζουμ σε έναν ξανθό αμερικάνο πολιτικό που πραγματοποιεί κάποια από τις ομιλίες του. Ενας μεγιστάνας των ΗΠΑ που αποφάσισε ότι θα κάνει την Αμερική «και πάλι σπουδαία». Κάνει

ρατσιστικά αστειάκια και επιτίθεται στο Ισλάμ. Στην λεζάντα της είδησης διαβάζει: «Ο Ντόναλντ Τραμπ σαρώνει στις εκλογές». Ο πρόεδρος κοιτά αποσβολωμένος. Η είδηση τελειώνει, η τηλεόραση κλείνει όμως η απορία στο μυαλό του παραμένει. «Γιατί όχι κ’ εγώ»;

Την άλλη μέρα ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αποφασισμένος να βάλει μπροστά το σχέδιό του. «Εναν νέο πολιτικό σχηματισμό, ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή». Οι συνθήκες δεν ήταν ποτέ τόσο κατάλληλες. Το πλοίο της παραδοσιακής κεντροδεξιάς παράταξης με καπετάνιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαλπάρει προς το κέντρο ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και οι ΑΝ.ΕΛ φθείρονται καθημερινά από την άσκηση εξουσίας. Οι κοινωνικές συνθήκες είναι αντίστοιχα ευνοϊκές. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό παραμένει άλυτο ενώ αρκετοί πολίτες – μετά και το 3ο μνημόνιο Τσίπρα – δείχνουν έτοιμοι να εμπιστευτούν ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα.

Στο μεταναστευτικό ζήτημα -για τον πρόεδρο δεν υπάρχει «προσφυγικό»- ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει ολους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πίσω στην Συριά.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κενρική πολιτική σκηνή. Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά. Γρήγορα βρίσκονται και οι πρώτοι σύμμαχοι. «Στρατιώτες» του ΛΑΟΣ, πολιτικά άστεγοι δεξιοί και απογοητευμένοι νεοδημοκράτες. Ο πρόεδρος είναι παλιά καραβάνα της πολιτικής και πολύ καλός επιχειρηματίας. Ξέρει λοιπόν τι πρέπει να πουλήσει. «Θα κάνουμε έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α της δεξιάς» θα πει ο ίδιος τις πρώτες μέρες της επιστροφής του.

Το ακροατήριο είναι επίσης δεδομένο. Επιρρεπείς στον λαϊκισμό που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥ.ΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ, νεοδημοκράτες που δεν μπορούν να ψηφίσουν τον «νεοφιλελεύθερο Κυριάκο» και μπόλικοι ακροδεξιοί που δεν εντυπωσιάζονται από τα μπράτσα των χρυσαυγιτών αλλά από το καλοσιδερωμένο κουστούμι του προέδρου.

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Ενικός», ο Γιώργος Καρατζαφέρης της «Εθνικής Ενότητας» ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει: Ξέφυγε με ευφημισμούς από κάθε ερώτηση που αφορούσε τις δικαστικές του εκκρεμότητες, χαμογελούσε περήφανα όταν τον αποκαλούσαν «πλουσιότερο έλληνα πολιτικό» ενώ τόνιζε συνεχώς τον νέο «ευρωσκεπτικιστικό» εαυτό του με δηλώσεις όπως «στο ευρώ θα πεθάνουμε».

Στο μεταναστευτικό ζήτημα -για τον πρόεδρο δεν υπάρχει «προσφυγικό»- ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει ολους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πίσω στην Συριά. Επίσης δήλωσε πως έχει δίνει ταινίες (!) και ξέρει πως θα αποτρέψει άλλους από το να έρθουν. Ο πρόεδρος έδειχνε να θυμάται πολύ καθαρά εκείνον τον πολιτικό που είχε δει ένα βράδυ ξαπλωμένος στο κρεβάτι του σπιτιού του στην περιοχή της Αμφιθέας. Μέσα στην χαρά του όμως αμέλησε μόνο ένα. Να πει με στόμφο και αποφασιστικότητα πως σκοπός του είναι να κάνει την Ελλάδα και πάλι σπουδαία.

The post Αυτή η ώρα είναι του προέδρου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα