To Facebook ειρηνοποιός μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Η Ινδία και το Πακιστάν είναι παραδοσιακά εχθροί. Πρόκειται για δύο πυρηνικές δυνάμεις σε μετωπική σύγκρουση. Ετοιμες ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν πυρά. Ηταν μόλις πριν έναν χρόνο όταν η ένταση μεταξύ των χωρών κλιμακώθηκε ξανά, με αιματηρά επεισόδια και δεκάδες νεκρούς πολίτες και στρατιώτες, με την Ινδία να διαμαρτύρεται γιατί το Πακιστάν φιλοξενεί εξτρεμιστές που δρουν στο έδαφός της.

Πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτό της 3ης Ιανουαρίου, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Ινδίας στην περιοχή Πάθανκοτ. Την επίθεση πραγματοποίησαν

φερόμενοι ισλαμιστές και πάνω από 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το Πακιστάν πάντως καταδίκασε την επίθεση ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

«Αγαπητοί ηγέτες, μην επιτρέψετε τις ενέργειες λίγων βίαιων ανθρώπων να γράψουν το μέλλον των πολλών, όπως εγώ, που θέλω την ειρήνη»

Τις τελευταίες μέρες Πακιστανοί και Ινδοί πολίτες έχουν ξεκινήσει μια ιδιότυπη εκστρατεία ειρήνης με σκοπό να ενθαρρύνουν την πρόσφατη έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των χωρών τους. Κάπως έτσι, αλλάζουν τις εικόνες του προφίλ τους στο Facebook. Η νέα εικόνα του προφίλ τους είναι μια selfie στην οποία κρατούν ένα σημείωμα που απευθύνεται στους αρχηγούς των κρατών τους:

«Αγαπητοί ηγέτες, μην επιτρέψετε τις ενέργειες λίγων βίαιων ανθρώπων να γράψουν το μέλλον των πολλών, όπως εγώ, που θέλω την ειρήνη» Με hashtags #profileforpeace και #killterrorismnottalks, δεκάδες Πακιστανοί και Ινδοί ενώνουν τις φωνές τους, ποντάροντας στη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Της καμπάνιας ηγείται η πρωτοβουλία Aman Ki Asha με την σελίδα της στο Facebook να γίνεται η κοινή πλατφόρμα για τους πολίτες των δύο χωρών. Εμπνευστής της καμπάνιας είναι ο ινδός κινηματογραφικός παραγωγός Ram Subramanian.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως η φωνή των Ινδών και Πακιστανών πολιτών υπέρ της ειρήνης δεν μπόρεσε να ακουστεί. Όπως κυκλοφορεί, οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των γειτονικών κρατών έχουν διακοπεί, μετά από πληροφορίες της ασφάλειας της Ινδίας ότι πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις βρίσκεται η πακιστανική Jaish-e-Mohammed.

The post To Facebook ειρηνοποιός μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα