Oλα ξεκίνησαν από μια αφορμή

Oλα ξεκίνησαν από μια αφορμή. Oλα ξεκίνησαν από μια σημείωση σε ένα τοίχο, όχι από αυτούς που έχουμε ξεσυνηθίσει αλλά από εκείνους που έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας ή πιο απλά από εκείνους που έχουμε συνηθίσει. Ολα ξεκίνησαν κρεμώντας στον τοίχο του ψηφιακού κόσμου, την έκφραση ενός αγνώστου μεταξύ γνωστών από τον πραγματικό κόσμο.

«Η συνήθεια σε εξοικειώνει με το χειρότερο»

Η έκφραση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει την ερώτηση ενός φίλου:

«Εχεις δει την ταινία, Ο Εξολοθρευτής Αγγελος του Μπονιουέλ; » με ρώτησε,

«Οχι»,

του απάντησα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να την δεις» ανταπάντησε.

Ανήμπορος να ανατρέψω το γεγονός ότι πιάστηκα αδιάβαστος, το μόνο που μου έμενε να κάνω ήταν να επανορθώσω. Πως; Με τον πλέον αυτονόητο τρόπο, βλέποντας την ταινία.

Ολα ξεκινάνε λοιπόν από ένα αριστοκρατικό δείπνο στο οποίο οι επιφανείς και εκλεκτοί καλεσμένοι αισθάνονται ξαφνικά περιορισμένοι και ανίκανοι να φύγουν από την τραπεζαρία. Για ακατανόητους λόγους οι 28 κινηματογραφικοί ήρωες του Μπονιουέλ, αδυνατούν να δραπετεύσουν από το σαλόνι, την ίδια στιγμή που η πόρτα είναι ολωσδιόλου ορθάνοιχτη. Αιχμάλωτοι αποκλειστικά και μόνο του εαυτού τους, έχοντας αρχίσει να βιώνουν την ένταση της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με τον περιορισμό των επιλογών, θα αρχίσουν να τρελαίνονται, να έχουν παραισθήσεις, να εκδηλώνουν ακραίες και ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές για να φτάσουν επί τέλους στην πολυπόθητη λύση του προβλήματος τους. Η σύγκρουση με τον εαυτό τους θα αποτελέσει τη λύση του προβλήματος και θα τους βοηθήσει να βρουν το κλειδί που ‘’ανοίγει’’ την ορθάνοιχτη πόρτα και οδηγεί στην απελευθέρωση τους . Ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι φυσικό είναι αδύνατο να διαφύγει της προσοχής των αρχών και της περιέργειας των γειτόνων, οι οποίοι όμως συμμετέχουν στη λύση του προβλήματος όντας αμέτοχοι και απλοί παρατηρητές του όλου θέματος και τίποτε περισσότερο από αυτό.

Συμπερασματικά ο Μπονιουέλ εκτός από διαχρονικός αποδεικνύεται και προφητικός και είτε το ήθελε είτε όχι, αρκετά χρόνια μετά έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη του αγνώστου μεταξύ γνωστών, πως η συνήθεια σε εξοικειώνει τελικά με το χειρότερο.

The post Oλα ξεκίνησαν από μια αφορμή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα