Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής του Netflix

Την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή, Ντέιβιντ Γουέλς, ανακοίνωσε η Netflix η οποία και θα αναζητήσει, πλέον, τον αντικαταστάτη του τόσο στους κόλπους της εταιρείας, όσο και εκτός.

Πρόκειται για μία εξέλιξη- έκπληξη, καθώς ο Γουέλς πιστώνεται τη μεταμόρφωση της εταιρείας από μία υπηρεσία DVD μέσω mail σε έναν κολοσσό του streaming με παγκόσμια παρουσία.

Από το 2010, όταν ανέλαβε τη θέση, η μετοχή της

εκτινάχθηκε από τα 26 στα 346 δολάρια. Πρόκειται για 13πλασιασμό.

Netflix Chief Financial Officer David Wells plans to step down after eight years on the job, a time during which the streaming service morphed into a dominant force in entertainment https://t.co/c8bp7xnK5b pic.twitter.com/Od7SbguCFG

CBS News (@CBSNews) August 13, 2018

Σε ανακοίνωσή του ο Γουέλς σημείωσε πως θα εστιάσει, πλέον, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και «μεγάλες προκλήσεις» – που δεν προσδιορίζει, προς το παρόν.

Στον απόηχο της είδησης, οι μετοχές της Netflix, που καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 70% από τις αρχές του έτους, κατέγραψαν μικρή πτώση.

Netflix CFO David Wells will step down after 8 years on the job. Here's Netflix's full statement: https://t.co/wevIkPhdio pic.twitter.com/ss42CtwKW1

— TicToc by Bloomberg (@tictoc) August 13, 2018

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία έχασε τον στόχο της αύξησης των συνδρομητών.

Συνολικά, ωστόσο, εμφάνισε -υψηλότερα των προβλέψεων- έσοδα και κέρδη.

The post Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής του Netflix appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα