H ινδή καλλονή Λάξμι που γκρέμισε το είδωλο του Σαλμάν Ρούσντι

16:36 7/3/2016 - Πηγή: Protagon

«Ψυχρό και άκαρδο» χαρακτηρίζει μεταξύ των άλλων η 45χρονη πρώην σύζυγός του τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι που με το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι» έκανε παγκόσμια αίσθηση το 1988, μετά και το φετφά που εξέδωσαν οι μουλάδες του Ιράν και ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι για προσβολή του Ισλάμ και του προφήτη Μωάμεθ.

Η αμερικανοϊνδή Πάντμα Λάξμι χαρακτηρίζει τον έγγαμο βίο τους ένα μαρτύριο καθώς, όπως ισχυρίζεται, βαριά ήταν η σκιά που έριχνε πάνω του η ζηλοφθονία του συζύγου της και

η συναισθηματική ανασφάλεια που της καλλιεργούσε συστηματικά.

Δεν του χαρίζεται μάλιστα καθόλου και τον σφυροκοπάει αλύπητα, υπογραμμίζοντας πως ο Σερ Σαλμάν (η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε το 2007 τον τίτλο του Ιππότη για «τις διακεκριμένες υπηρεσίες του στη λογοτεχνία») τη χαρακτήρισε «κακή επένδυση» όταν αρνήθηκε τις σεξουαλικές του προτάσεις που, κατά δήλωσή της, περιλάμβαναν διάφορα… προχωρημένα για εκείνη σενάρια.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1999 σε ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη όταν η Λάξμι ήταν 28 και ο Ρούσντι 51 ετών και παντρεμένος ήδη με την τρίτη σύζυγό του.

Τα πικρά σχόλια για το εξώφυλλό της στο Newsweek

Πέντε χρόνια αργότερα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και όπως γράφει η Χάριετ Αλεξάντερ στην Telegraph ο έγγαμος βίος τους ήταν στην αρχή ανέφελος καθώς μοίραζαν το χρόνο τους μεταξύ Λονδίνου -όπου ζούσαν οι δύο γιοί του- και Νέας Υόρκης.

Σιγά σιγά όμως πυκνά σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται στον ορίζοντα της σχέσης τους. Οταν η Λάξμι έγινε εξώφυλλο στο Newsweek εκείνος την αποπήρε δηλώνοντας πικρόχολα: «Η μόνη φορά που το Νιούσγουικ με έκανε εξώφυλλο ήταν όταν απείλησαν να μου φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι».

Και όπως επισήμανε η αμερικανοϊνδή παρουσιάστρια και μοντέλο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο People Magazine για την προώθηση του βιβλίου της, το μόνο που ήθελε ήταν να ζήσει τη ζωή της απαλλαγμένη από κηδεμονίες και ανταγωνισμούς, και να ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Οπως θυμάται η Λάξμι, όταν κάποια στιγμή εμφάνισε μια σοβαρής μορφής ενδομητρίωση και αρνήθηκε να κάνει σεξ με τον Ρούσντι επειδή πονούσε, εκείνος την ειρωνεύτηκε λέγοντας «Πολύ βολική δικαιολογία, αγαπητή μου».

«Το σόου πρέπει να συνεχιστεί»

Μετά την πεντάωρη σοβαρή εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε η Λάξμι επέστρεψε τρομερά καταβεβλημένη στο σπίτι τους, όμως ο Ρούσντι αντί να τη φροντίσει αναχώρησε αμέσως για ένα επαγγελματικό ταξίδι δηλώνοντας στην εξώπορτα: «Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, το σόου πρέπει να συνεχιστεί».

Η πρώτη δουλειά της Λάξμι μόλις ανάρρωσε πλήρως ήταν να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να ζητήσει διαζύγιο. Στη συνέχεια συνδέθηκε με τον δισεκατομμυριούχο Τεντ Φόρτσμαν που απεβίωσε το 2011 σε ηλικία 71 ετών. Εχει επίσης ένα εξάχρονο κοριτσάκι, την Κρίσνα, με έναν άλλο δισεκατομμυριούχο, τον Ανταμ Ντελ.

Οσο για τον Σαλμάν Ρούσντι συνήψε μια εφήμερη σχέση με την Πια Γκλεν, που όμως ούτε εκείνη του χαρίστηκε και έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα. Μετά το χωρισμό τους δήλωσε σε μια συνέντευξη στη The New York Post πως ο Ρούσντι ήταν «δειλός, εξαιρετικά δυσλειτουργικός και ανώριμος». Εκείνος αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντάς την «ανισόρροπη, που όπου πήγαινε έπρεπε να κουβαλάει μαζί της έναν τοξικό σκουπιδοτενεκέ άγχους».

Την τελευταία πάντως φορά που εμφανίστηκε δημόσια ο Ρούσντι, στο πάρτυ του Vanity Fair για τα Oσκαρ, περιφερόταν ανέμελα και χαριεντιζόταν τρυφερά με ένα μυστηριώδες, πολύ νεότερό του, μοντέλο.

The post H ινδή καλλονή Λάξμι που γκρέμισε το είδωλο του Σαλμάν Ρούσντι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα