H διεθνής dream-team που έκανε τον απεγκλωβισμό πραγματικότητα

17:13 9/7/2018 - Πηγή: Protagon

Χρειάστηκε να επιστρατευτεί η αφρόκρεμα, μερικά από τα πιο ξακουστά ονόματα των επιχειρήσεων διάσωσης, προκειμένου η τόσο επικίνδυνη, σχεδόν αδύνατη, αποστολή απεγκλωβισμού των παιδιών στην Ταϊλάνδη να γίνει τελικά πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, την dream-team απεγκλωβισμού απαρτίζουν πενήντα έμπειροι δύτες από όλον τον κόσμο που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους ντόπιους ειδικούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica.

Διαβάστε ακόμη για το θέμα: Εκτός σπηλιάς οκτώ παιδιά – ολοκληρώθηκε η β’ φάση της επιχείρησης

Ανάμεσά τους, σημαντικοί αυστραλοί επαγγελματίες, Δανοί, Βέλγοι, Γερμανοί και Κινέζοι. Η Κίνα μάλιστα έχει στείλει στην περιοχή και πολλούς μηχανικούς και συμβούλους. O δανός εκπαιδευτής δύτης Ιβάν Κάρατζιτς, ένωσε αυθόρμητα τις δυνάμεις του με την ομάδα διάσωσης, ενώ βρισκόταν στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στο resort Krabi για διακοπές!

My precioussss, thanks for this awesome picture @mikkokohtaodivers

A post shared by Ivan Karadzic (@iwannatec) on Apr 19, 2018 at 7:33am PDT

Στην περιοχή έσπευσαν και αμερικανοί δύτες, όπως τόνισε μέσα από tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 36 στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων με μεγάλη εμπειρία στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, οι οποίοι αν και δεν πήραν μέρος στις καταδύσεις, συνέβαλαν με χρήσιμες τεχνικές συμβουλές.

The U.S. is working very closely with the Government of Thailand to help get all of the children out of the cave and to safety. Very brave and talented people!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 8, 2018

Τη μερίδα του λέοντος στη διάσωση φαίνεται να έχουν οι Βρετανοί, καθώς ήταν εκείνοι που άνοιξαν με επιτυχία τον δρόμο απεγκλωβισμού των τεσσάρων πρώτων παιδιών. Μεταξύ αυτών, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο έμπειρος σπηλαιολόγος Βερν Ανσγουόρθ, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη και γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες των σπηλαίων. Εκείνος άλλωστε, σχεδίασε την πρώτη χαρτογράφηση της περιοχής, που βοήθησε στον ακριβή εντοπισμό του αγνοούμενου γκρουπ.

Και φυσικά, υπάρχει η τρομερή τριάδα βρετανών δυτών, Ρίτσαρντ Στάντον, Ρόμπερτ Χάρπερ, Τζον Βόλανθεν, οι οποίοι έχουν πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας και είναι κορυφαίοι παγκοσμίως σε θέματα εξερεύνησης σπηλαίων και διάσωσης υπό αντίξοες συνθήκες.

Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε άλλωστε και η συμβολή του Ολλανδού Τζέρομ Βαν Εχικ, ο οποίος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες άντλησης και ήταν παρών και το 2005 στις ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσει από τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα «Κατρίνα».

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, θυμίζουν υπερήρωες οι οποίοι, αντί να πετούν, κολυμπούν προς το μέρος των παιδιών που τους έχουν ανάγκη.

The post H διεθνής dream-team που έκανε τον απεγκλωβισμό πραγματικότητα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα