H Kaspersky μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ υπέβαλε η γνωστή εταιρεία anti virus προγραμμάτων Kaspersky Lab.

Η Kaspersky υποστηρίζει ότι η

απαγόρευση της χρήσης του λογισμικού της σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης της στερεί από βασικά εμπορικά δικαιώματα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Η κίνηση της Kaspersky, που έχει την έδρα της στη Μόσχα, είναι μία προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ότι η εταιρία είναι ευάλωτη στη επιρροή του Κρεμλίνου.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είχε εκδώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγία προς σε όλες τις πολιτικές της υπηρεσίες να αφαιρέσουν το λογισμικό εντός 9 ημερών.

Η εντολή απηχούσε την ανησυχία μερίδας της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τα συγκεκριμένα λογισμικά μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια ασφάλεια και να διευκολύνουν τη ρωσική κατασκοπεία.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία απαγορεύοντας την Kaspersky Lab από όλες τις κρίσιμες πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου.

The post H Kaspersky μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα