H Google θέλει κόσμο για τα αυτοκίνητά της

Η εταιρεία πίσω από την Google, Alphabet, προωθεί τα σχέδια της για να δημιουργήσει μια εταιρεία μαζικής κατασκευής αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα πάντα με τις νέες αναρτήσεις προσφοράς εργασίας που αναρτήθηκαν (εδώ, εδώ αλλά και εδώ). Μια κίνηση που προκαλεί ερωτηματικά στο τι άλλαξε, μιας και τόσο καιρό

η εταιρεία μίλαγε για επικείμενη συνεργασία με μεγάλη αυτοβιομηχανία για την κατασκευή των αυτόνομων οχημάτων της.

Ο Μαρκ Χάρις στην Guardian αναφέρει ότι η αγγελία αφορά μία θέση για διευθυντή επιχειρήσεων με ποικίλα καθήκοντα όπως για παράδειγμα την δημιουργία αυτοματοποιημένων γραμμών συναρμολόγησης και τη διαχείριση των συνεργαζόμενων εταιριών κατασκευής υλικών. Η δεύτερη θέση είναι μηχανικού που προορίζεται για την διαδικασία παραγωγής, με καθήκοντα που περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό σταθμών συναρμολόγησης και την αυτοματοποίηση των κρίσιμων διαδικασιών παραγωγής, μεταξύ άλλων.

Ο Μαρκ Στίβενς, πρώην διευθυντής εργοστασίου στην General Motors, και τώρα διαχειριστής έργων στο Κέντρο Ερευνών για την αυτοκινητοβιομηχανία, θεωρεί ότι σίγουρα ετοιμάζονται να αναπτυχθούν ως εταιρεία αλλά σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν υλικά όπως πλαστικά, πολυμερή ή κάποιο είδος σύνθετου υλικού.

Πολλές από τις προσφερόμενες δουλειές απαιτούν εμπειρία εργασίας στην Ασία, κάτι που κάνει τον κ. Στίβενς να πιστεύει ότι η νέα θυγατρική θα αναθέσει σε εταιρεία εκτός ΗΠΑ, την κατασκευή εργαλείων για την δημιουργία της επόμενης γενιάς αυτόνομων οχημάτων.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν είναι το πρώτο εγχείρημα που χειρίζεται το τμήμα Χ της Alphabet. Είναι υπεύθυνο για την κατασκευή διαγνωστικών φακών επαφής, ρομποτικά εργαλεία για εγχειρίσεις αλλά και λογισμικό για νοσοκομεία και εργαστήρια.

O Κρις Όρμσον στην σκηνή της TED στο Βανκούβερ, πέρυσι τον Μάρτιο, εξηγεί τα πλεονεκτήματα των αυτόνομων οχημάτων

Μόλις πέρυσι ο Κρις Ορμσον, τεχνικός επικεφαλής του έργου είχε πει κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Reuters ότι «οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν πολλά να προσφέρουν. Το να μπούμε ως ανεξάρτητοι στον κλάδο και να πούμε ότι μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα είναι τουλάχιστον αλαζονικό».

Επίσης πέρυσι το καλοκαίρι η Guardian, είχε αποκαλύψει ότι η Google είχε στήσει σχεδόν ινκόγκνιτο την δική της εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, την Google Auto LLC, για να δημιουργήσει μερικές εκατοντάδες πρωτότυπα αυτόνομα αυτοκίνητα. Τα σχέδια αυτά μάλλον αλλάζουν καθώς η Alphabet οραματίζεται αύξηση στην κατασκευή.

Η εταιρεία επίσης αναζητά και έναν διευθυντή υλικών, υπεύθυνο για τον σχεδιασμό, προμήθεια, αποθήκευση και μεταφορά προηγμένων υλικών σε μια παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Η τελευταία έκδοση του αυτόνομου μοντέλου της Google

Αναζητείται επίσης και διευθυντής προωθητικών ενεργειών με εμπειρία σε παρουσιάσεις νέων προϊόντων μεγάλης κλίμακας. Θα έχει ως στόχο να «κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά των τοπικών κοινωνιών, δημιουργών γνώμης και κυβερνήσεων». Κοινός ψάχνουν για έμπειρο λομπίστα.

Ο κ. Στίβενς πιστεύει ότι αυτές οι αγγελίες δείχνουν ότι η στροφή προς την μαζική κατασκευή δεν θα αφορά αρχικά τον μέσο καταναλωτή. Το πιο πιθανό είναι η Google να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες ταξί με τα αυτόνομα οχήματά της, σε πόλεις που ήδη έχουν καλωσορίσει στην καθημερινότητά τους τα αυτόνομα οχήματα. Μια τέτοια πόλη είναι το Ώστιν του Τέξας. Είναι εξάλλου και το μέρος όπου η Google δοκιμάζει τα αυτόνομα μοντέλα της από πέρυσι τον Ιούλιο. Επίσης η συγκεκριμένη πολιτεία δεν έχει κανέναν ειδικό κανόνα ή περιορισμό σε ότι αφορά την λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων.

Τον Γενάρη, η Κάρα Κόκελμαν, καθηγήτρια μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν, δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία περιέγραφε ένα πιθανό σύστημα αυτόνομων οχημάτων για την πόλη. Θα χρησιμοποιούνταν 400 αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα για να μεταφέρουν επιβάτες από δέκα σταθερούς σταθμούς επιβίβασης και επαναφόρτισης.

Η Κάρα Κόκελμαν μιλάει για τα αυτόνομα αυτοκίνητα και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στην σύγχρονη κοινωνία, μετά την επιστροφή της από το Autonomous Vehicle Workshop του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

Η κα. Κόκλεμαν υπολόγισε ότι ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να προσφέρει διαδρομές που θα κοστίζουν λιγότερο από το μισό της σημερινής τιμής υπερησιών τύπου Uber ή ταξί. Επιπλέον, θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς θα μετατοπιστούν περισσότερα από πέντε χιλιάδες παραδοσιακά οχήματα. Δεν αναφέρει όμως λύσεις για τους ανέργους που θα δημιουργηθούν με την είσοδο τέτοιων οχημάτων στην αγορά της πόλης.

Επίσης, αξίζει να πούμε ότι η ίδια είχε δεχθεί βραβείο 70.000 δολαρίων, για την έρευνά της σε αυτόνομα οχήματα από την Google μόλις πέρυσι. Η ίδια λέει ότι η τρέχουσα μελέτη της είναι απλά μια σύμπτωση.

The post H Google θέλει κόσμο για τα αυτοκίνητά της appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα