H AEGEAN παρέλαβε νέο Airbus A320ceo στην Τουλούζη

Ερώτηση κρίσεως: Ποια εταιρεία έχει κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα;

Απάντηση: Η AEGEAN με τα 47 νέα αεροσκάφη, Αirbus της οικογένειας των 320, που έφερε στο διάστημα 2007 – 2016.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία διαθέτει σήμερα 61 συνολικά αεροσκάφη μετά την απόκτηση

και της Ολυμπιακής. To τελευταίο, ένα από επτά συνολικά Airbus A320ceo, το παρέλαβε την περασμένη Πέμπτη στην Τουλούζη της Γαλλίας, έδρα της Airbus, σε ειδική εκδήλωση.

Εξοπλισμένο με ειδικά ακροπτερύγια ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων, το νέο απόκτημα πέρασε ήδη όλες τις απαραίτητες δοκιμές και ενσωματώνεται στον στόλο της AEGEAN.

Την εκδήλωση στην Τουλούζη άνοιξε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Airbus για την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τον Ειρηνικό Christopher Buckley, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανάπτυξη της AEGEAN παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Κατά την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Είναι πολύ υπερήφανη στιγμή για όλους εμάς στην AEGEAN που ολοκληρώνουμε έναν κύκλο που ξεκίνησε το 2007 οπότε παραλάβαμε το πρώτο αεροπλάνο από τα αρχικά οκτώ Airbus που είχαμε παραγγείλει και τώρα φτάνουν τα 47. Τότε υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η αρχική παραγγελία των 8 αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί, λόγω του ύψους της επένδυσης. Τελικά, ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι το γεγονός ότι γιορτάζουμε όχι μόνο εκείνη την αρχική παραγγελία, που πολλαπλασιάστηκε αργότερα με άλλες παραγγελίες, αλλά και διότι στην μέση της κρίσης, το 2014, είχαμε το θάρρος να προχωρήσουμε σε μια νέα παραγγελία με άλλα επτά αεροπλάνα, το τελευταίο από τα οποία παραλαμβάνουμε σήμερα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης και ο αντιπρόεδρος Ευτύχιος Βασιλάκης στην εκδήλωση παραλαβής του Airbus A320ceo, στην Τουλούζη.

Η AEGEAN σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο που είχε ποτέ ελληνική αεροπορική εταιρεία. Ακόμη και στην εποχή που η Ολυμπιακή Αεροπορία λειτουργούσε ως κρατική αερογραμμή, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης, και συμπλήρωσε: «Την περίοδο 2007 -2016 φέραμε 47 νέα αεροσκάφη της οικογένειας A320 και είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε συνεισφέρει στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας, όντας πρεσβευτές της Ελλάδας σε τόσες χώρες στην Ευρώπη. Κάτι το οποίο αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι αυτό που έχει συμβεί στην Aegean τα τελευταία 3-4 χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης και μετά την απόκτηση της Ολυμπιακής, παρά όλες τις δυσκολίες, είμαστε από τις λίγες εταιρείες οι οποίες μετά την εξαγορά αναπτυσσόμαστε συνεχώς επί τρία χρόνια. Έτσι από το 2012 μέχρι το 2015 έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών μας από 6,1 στο 11,6 εκ. επιβάτες, αναπτυσσόμαστε υγιώς και με κερδοφορία από το 2013 έως το 2015 και θα δούμε επίσης ανάπτυξη και στο 2016. Φέτος θα λειτουργούμε ένα στόλο 61 αεροσκαφών, 47 Airbus συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 7 παραλαβών από την Airbus και τα 14 turboprops από την Ολυμπιακή».

Η AEGEAN πρόσθεσε 1 εκατομμύριο θέσεις. Αύξηση 6%-7% περίπου, συγκριτικά με πέρσι, έχοντας μια αύξηση 50% και πλέον θέσεων τα τελευταία τρία έτη. Ακόμη, πρόσθεσε 16 επιπλέον προορισμούς, φτάνοντας τους 145, εκ των οποίων οι 111 είναι διεθνείς, ενώ οι υπόλοιποι 34 εγχώριοι, καλύπτοντας σχεδόν κάθε αεροδρόμιο στην Ελλάδα, στη νησιωτική περιοχή και στην ηπειρωτική. Βελτιώθηκε η εικόνα της Αθήνας και συνεισέφερε στην αύξηση του τουρισμού, ενώ είναι σημαντικό ότι η AEGEAN αναπτύχθηκε σε ένα περιβάλλον όπου το ΑΕΠ τα τελευταία πέντε χρόνια συρρικνώθηκε κατά 30%.

Ο κ. Γερογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι στην AEGEAN λέγοντας ότι η AEGEAN την φήμη της ως ποιοτική εταιρεία την οφείλει στους εργαζόμενους της. Η εταιρεία επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της, των 600 πιλότων

Μέσα στην οικονομική κρίση η AEGEAN πρόσφερε 900 νέες θέσεις εργασίας. Το 2013 το προσωπικό της εταιρείας ήταν 2.100 άτομα, το 2015 είχε φτάσει τους 2800 και ο στόχος είναι ως το καλοκαίρι του 2016 να έχει φτάσει τους 3.000.

Σημαίνουσα αλλά και ενδεικτική μια υγειούς εταιρείας είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της AEGEAN Ευτύχιου Βασιλάκη προς τους δημοσιογράφους: «Αυτό που διεκδικούμε απέναντί σας είναι τη φήμη της εταιρείας που κάνει περισσότερα από αυτά που λέει ότι θα κάνει»…

The post H AEGEAN παρέλαβε νέο Airbus A320ceo στην Τουλούζη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα