Facebook: Οι αλλαγές στο News Feed έφεραν 50 εκατ. λιγότερες ώρες σερφαρίσματος

10:54 1/2/2018 - Πηγή: Protagon

Οι αλλαγές στη ροή των «τοίχων» των απανταχού «εξαρτημένων» του Facebook προς το παρόν έφεραν αρντητικά αποτελέσματα, καθώς όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ, παρατηρείται μία μείωση του χρόνου παραμονής των χρηστών κατά περίπου 5% ή 50 εκατομμύρια ώρες την ημέρα.

Αντίστοιχη μείωση υπήρξε και για τα βίντεο που πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες έφθασαν τα 2,13 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2017, ενώ οι ενεργοί ημερήσιοι

χρήστες τα 1,4 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο, σημειώνοντας αύξηση 14% έναντι του Δεκεμβρίου του 2016.

Για πρώτη φορά ωστόσο στην ιστορία του Facebook, καταγράφεται μείωση των ημερήσιων χρηστών σε ΗΠΑ και Καναδά κατά περίπου 700.000.

Ο 33χρονος Ζάκερμπεργκ επέμεινε πάντως, ότι οι αλλαγές στους αλγόριθμους που καθορίζουν την εμφάνιση των ειδήσεων στους λογαριασμούς των χρηστών, θα ωφελήσουν την εταιρεία σε βάθος χρόνου, ενώ χαρακτήρισε το 2017 «ένα δυνατό, αλλά επίσης δύσκολο έτος».

Βάσει των τελευταίων οικονομικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα, το Facebook εμφάνισε το 2017 αύξηση εσόδων κατά 47%, ξεπερνώντας τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, και αύξηση κερδών 56%, στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

The post Facebook: Οι αλλαγές στο News Feed έφεραν 50 εκατ. λιγότερες ώρες σερφαρίσματος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα