Champions League: Βλέπει τα αστέρια η ΑΕΚ, 2-1 στη Βουδαπέστη

Με σπουδαία εμφάνιση για 60 λεπτά, η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε!

Κέρδισε 2-1 τη Βίντι μέσα στη Βουδαπέστη και είναι με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Champions League, μετά από 11 χρόνια!

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ στο Groupama

Arena της Βουδαπέστης επί της MOL Vidi με 2-1 και υποθήκη πρόκρισης στο Champions League! Σερί 13 αγώνων χωρίς ήττα για την ΑΕΚ, το μεγαλύτερο ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη!#ucl #vidaek #aekfc #aekfcseason2018_19 #aekfamily pic.twitter.com/DX0uu9zF9u

AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) August 22, 2018

Σκόρερ για την ΑΕΚ οι Κλωναρίδης (34′) και Μπακασέτας (49′), ενώ για τη Βίντι μείωσε ο Λάζοβιτς (67′).

Για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε απευθείας ο Χούστι στο 22′ και για την ΑΕΚ ο Μπακασέτας στο 53′.

Τώρα, η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, στο ΟΑΚΑ.

Αγγίζει τα αστέρια η ανίκητη ΑΕΚ της Ευρώπης!#ucl #vidaek #aekfc #aekfcseason2018_19 #aekfamily https://t.co/jIEHGU9OUR

AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) August 22, 2018

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνιδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (56′ Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης (82′ Έλντερ Λόπες), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (86′ Πόνσε).

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Φιόλα, Γιούχας, Πάουλο Βινίσιους, Στόπιρα, Νικόλοβ (54′ Σέποβιτς), Νέγκο, Χάτζιτς, Κόβας, Χούστι, Λάζοβιτς.

Λίγη «κιτρινόμαυρη» ιστορία

Στις 2/8 2017, η ΑΕΚ έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αποχαιρέτισε το περσινό Champions League στον τρίτο προκριματικό. Φέτος, έναν χρόνο και είκοσι μέρες μετά, όχι απλά κλείδωσε τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την μεγάλη νίκη μέσα στη Βουδαπέστη, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της μετρά 13 σερί ματς στην Ευρώπη χωρίς ήττα!

Το προηγούμενο αήττητο ρεκόρ της Ένωσης ξεκινούσε από το 2002 και σταμάτησε στο 0-0 με τη Μάλαγα τον Φεβρουάριο του 2003, για τους «16» του τότε Κυπέλλου UEFA. Με τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Σέλτικ ισοφάρισε το τότε σερί και πλέον, με τη νίκη επί της Βίντι έφτασε τα 13, καταρρίπτοντάς το!

Η τρελή πορεία ξεκίνησε στο Βέλγιο, με το 0-0 επί της Μπριζ και… να δούμε πού θα σταματήσει! Από τον περσινό Αύγουστο οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν μόνο νίκες και ισοπαλίες, παίζοντας μεταξύ άλλων και δύο αναμετρήσεις με μια ομάδα του διαμετρήματος της Μίλαν, αλλά και σε δύσκολες έδρες όπως αυτή της Ντιναμό Κιέβου και της Σέλτικ!

The post Champions League: Βλέπει τα αστέρια η ΑΕΚ, 2-1 στη Βουδαπέστη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα