Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταψηφίζουμε σε όλα τα πεδία τον προϋπολογισμό – Δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία
Η Πλεύση Ελευθερίας θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, τόνιζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής.
Δεν προϋπολογίσατε σωστά για το 2024, διότι δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία, τόνισε στην καταληκτική ομιλία της, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ανοίγοντας
Τόνισε μάλιστα ότι, σε αντίθεση με τον κυβερνητικό προϋπολογισμό των χαμηλών δαπανών, «η δική μας προτεραιότητα για το 2024 είναι, ούτε ένας πολίτης να μην μείνει χωρίς στέγη, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ούτε μία γυναίκα να μην μείνει απροστάτευτη έναντι της κακοποίησης και της γυναικοτονίας, ούτε ένα παιδί χωρίς πρόσβαση στο σχολείο και το φαγητό, ούτε ένα δένδρο να μην καεί».
Τόνισε παράλληλα ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει να επιμένει μέχρι να συμβεί η ισότητα, η μη διάκριση, ο σεβασμός όλων των υπάρξεων: «Όχι δίνοντας το χέρι στους μετανάστες και κλείνοντας το μάτι στον ρατσισμό. Όχι χαμογελώντας στα ομόφυλα ζευγάρια που περιμένουν αναγνώριση δικαιωμάτων και την ίδια ώρα καλλιεργώντας την ομοφοβία και την τρανσφοβία».
Αναφερόμενη στην κοινοβουλευτική δράση της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ότι η ίδια έχει καταθέσει τις περισσότερες επίκαιρες ερωτήσεις σε υπουργούς και τον πρωθυπουργό «που δεν έρχεται να τις απαντήσει. Επιλέγετε συχνά να μας αγνοείτε, να μας περιφρονείτε, να μας προσβάλλετε, ακόμα και να μας αποπέμπετε και να θεσπίζετε ειδικούς κανόνες για να μας περιορίσετε» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Πλεύση Ελευθερίας θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, είπε: Φέρνετε ένα προϋπολογισμό αριθμών […] χωρίς έμπνευση και χωρίς όραμα για τους πολίτες και τη χώρα. Εμείς πιστεύουμε ότι ο προϋπολογισμός καταρτίζεται για τους πολίτες, ενώ εσείς ότι απευθύνεται στους δανειστές και στους διεθνείς οργανισμούς. Αντί να λογοδοτείτε στους πολίτες, λογοδοτείτε ως μαθητές στους δανειστές και στους εταίρους» σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου.
Στους λόγους καταψήφισης, ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι η κυβέρνηση δεν αποκηρύσσει το συντριπτικό κομμάτι του χρέους, δεν έχει προϋπολογίσει τις αξιώσεις του Δημοσίου έναντι της Γερμανίας, και δεν έχει προϋπολογίσει τα έσοδα από αγωγές έναντι καταχραστών και φοροφυγάδων σε υποθέσεις όπως της Ζίμενς, των εξοπλιστικών κά.
Μιλώντας για «μειωμένες δαπάνες» στην Παιδεία και την Υγεία είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για χτίσιμο νέων σχολείων: «Ακούσαμε ότι είναι μέτρο ευεξίας και υγείας το να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία με το πόδι, επειδή η πολιτεία δεν προβλέπει τη μεταφορά τους». Για τα «θηριώδη ποσά» που αφιερώνει η κυβέρνηση σε κατασταλτικές ενέργειες, είπε ότι τέτοια ποσά και ποσοστά στην αστυνομία, αφιερώνουν «οι ανελεύθερες χώρες και τα καθεστώτα».
Όσο για την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι είναι μηδαμινή, κι ενώ η κυβέρνηση υπολογίζει το εισόδημα των νομικών με 14 μισθούς, στους δημοσίους υπαλλήλους δεν καταργεί τα μνημονιακά μέτρα σε βάρος τους, που ήρθαν ως έκτακτα, πριν από δέκα χρόνια. Αύριο, τόνισε, θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους.
Τέλος, είπε ότι η κυβέρνηση προβλέπει αυξημένα κονδύλια για την Άμυνα αλλά εμπλέκει τη χώρα στην Ουκρανία και τις επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ
To άρθρο Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταψηφίζουμε σε όλα τα πεδία τον προϋπολογισμό – Δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Δακρύζει» κι ο Θεός πάνω απ’ την Καβάλα: 17χρονη «έσβησε» ξαφνικά μέσα σε μια εβδομάδα
- Με φωτοτυπία παραλλαγής της ελληνικής σημαίας εμφανίστηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου ο Δημήτρης Νατσιός
- Η «Καταιγίδα των Λεοντιδών» στην ΕΛΛΑΔΑ και η προφητεία για το τέλος του κόσμου
- Γκάζι: Γνωστός στις Αρχές ο «πιστολέρο» – Η δολοφονία στη Ν.Ιωνία και η απόδραση στην Αλβανία
- Αποστολάκης: «Το έχει πιάσει καλά ο Δένδιας» – Στροφή 180 μοιρών από ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες
- Ακριβότερος Έλληνας και με... διάφορα είναι άλλος
- Ταΰγετος: Εντοπίστηκε τα ξημερώματα ο νεαρός κυνηγός που είχε εξαφανιστεί
- Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Επέστρεψαν στην Κρήτη οι φίλοι των θυμάτων της επίθεσης
- Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία στο τέλος του έτους – Αγωνία των ιδιοκτητών για το εάν δοθεί παράταση
- Θεσσαλονίκη: Ρασοφόρος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε αδέσποτο σκυλί στη Θέρμη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Αδιανόητο περιστατικό στη Θέρμη! 50χρονος ρασοφόρος μαχαίρωσε αδέσποτο σκυλί - «Έκλαιγε το ζώο»
- Άρης - ΟΦΗ 1-0 LIVE: Ψάχνουν το δεύτερο γκολ οι Θεσσαλονικείς
- Επέστρεψαν στα Μάλια οι φίλοι των Κρητικών που πυροβολήθηκαν στο Γκάζι
- Άριελ Κωνσταντινίδη για Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δεν άντεχα στην ιδέα ότι μπορεί να τη χάσω
- Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Χρήστος επιστρέφει ξαφνικά από το μοναστήρι
- Νέο Ford Focus: Με απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και επικοινωνίας
- Η Μάγισσα: Πού θα οδηγήσει ο ξεσηκωμός για τη Θεοφανώ;
- Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Με επτά σημαντικές απουσίες στο Αγρίνιο η Ένωση
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταψηφίζουμε σε όλα τα πεδία τον προϋπολογισμό – Δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία
- Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταψηφίζουμε σε όλα τα πεδία τον προϋπολογισμό – Δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία
- Πως μπορεί να πέσει η χοληστερόλη χωρίς φάρμακα – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Ετοιμάζεται το υπερσύγχρονο κλειστό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Νέας Σμύρνης που κοστίζει πάνω από 20 εκατομμύρια
- Η Νέα Αριστερά στα έδρανα της Βουλής - Χαμόγελα και κουβεντούλα στο περιθώριο της μάχης του προϋπολογισμού
- Μίλαν – Μόντσα 3-0: Επιστροφή στις νίκες με τριάρα
- Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Τα νέα προγνωστικά στοιχεία από τον Γιώργο Τσατραφύλλια
- Νέο Ford Focus: Με απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και επικοινωνίας
- Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Με επτά σημαντικές απουσίες στο Αγρίνιο η Ένωση
- Δέσποινα Βανδή: H νέα αφιέρωση στον Βασίλη Μπισμπίκη και η απάντηση του ηθοποιού
- Επέστρεψαν στα Μάλια οι φίλοι των Κρητικών που πυροβολήθηκαν στο Γκάζι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παιδιά στην Καλιφόρνια μηνύουν την Kυβέρνηση των ΗΠΑ για τη ρύπανση
- Εύβοια: Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση – Έπεσε γέφυρα
- Χαρίτσης για προϋπολογισμό: Η ζωή στην Ελλάδα του 2023 είναι συνδεδεμένη με την ανασφάλεια
- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: Το αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ και το πανεπιστήμιο της Ανατολής
- Προϋπολογισμός 2024: Η Νέα Αριστερά στα έδρανα της Βουλής
- Στο Περιστέρι το πρώτο… crash test για τον Γιοβάνοβιτς!
- Τζόρτζια Μελόνι: «Θέλουμε να ανεβάσουμε την Ιταλία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου»
- Λάκης Γαβαλάς για τον θάνατο του Τόλη Σκουλαριώτη: «Έφυγε από τη ζωή απογοητευμένος»
- Η στιγμή που Ισραηλινοί αστυνομικοί επιτίθενται και ξυλοκοπούν άγρια ρεπόρτερ του Αnadolu (βίντεο)