Ζελένσκι: Η Ουκρανία απέδειξε ότι δεν παραιτείται - Επιμένει για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

13:39 9/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Την άμεση εφαρμογή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από τους Δυτικούς ζήτησε για ακόμα μια φορά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό. Σημείωσε δε ότι η Ουκρανία έχει αποδείξει τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να πολεμά κατά της Ρωσίας. 

Κατά την 14η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας σημείωσε ότι το επίπεδο απειλής από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι στο μάξιμουμ. Στο νέο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό, ο Βολοντίμιρ

Ζελένσκι κατηγόρησε ξανά τη Δύση πως θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή, εάν δεν εφαρμόσουν άμεσα ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone).

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον μας, εναντίον αμάχων, εναντίον των πόλεών μας, εναντίον της υποδομής μας. Είναι το ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να ανταποκριθεί», υπογράμμισε. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι στη χώρα του, τις δύο τελευταίες εβδομάδες,  έχει αποδείχθεί πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί κανείς. «Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα» είπε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της Ουκρανίας. 

«Στείλτε μας αεροπλάνα!»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε επίσης τους Δυτικούς «να αποφασίσουν το ταχύτερο δυνατό» για το θέμα της αποστολής αεροσκαφών MiG-29 που πρότεινε η Πολωνία για να βοηθηθεί η Ουκρανία να αντιμετωπίσει την εισβολή.

«Πάρτε μια απόφαση το ταχύτερο δυνατό, στείλτε μας αεροπλάνα!», δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram, στο οποίο ζητεί από τους δυτικούς να “ασχοληθούν αμέσως” με την πολωνική πρόταση.

«Ευχαριστούμε την Πολωνία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας τη λύπη του που «δεν έχει (ακόμη) ληφθεί καμία απόφαση» κατά την 14η ημέρα της ρωσικής εισβολής. «Πότε θα υπάρξει μια απόφαση;», συνέχισε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκλεισε το μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό, λέγοντας: «Πολεμήστε με τόλμη».

Δείτε βίντεο:

To άρθρο Ζελένσκι: Η Ουκρανία απέδειξε ότι δεν παραιτείται - Επιμένει για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα