Ζελένσκι: Έτοιμοι για ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία «ακόμα και αύριο»

09:05 24/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός μίλησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παροτρύνοντας τους συμμάχους της χώρας του να ασκήσουν πιέσεις στη Ρωσία για να προχωρήσουν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε μάλιστα ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία «ακόμη και αύριο». Η ανταλλαγή «είναι ανθρωπιστικό ζήτημα»

και «πολιτική απόφαση, που θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη πολλών κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Είναι σημαντικό», συνέχισε «να ασκηθεί πολιτική πίεση σε κάθε επίπεδο» από επιχειρηματίες, «με το κλείσιμο επιχειρήσεων, με εμπάργκο στο πετρέλαιο, και μέσω αυτών των απειλών να αυξηθεί η ανταλλαγή των ανθρώπων μας με ρώσους στρατιωτικούς», καθώς «δεν χρειαζόμαστε τους Ρώσους, χρειαζόμαστε όμως τους δικούς μας».

«Είμαστε έτοιμοι για να γίνει ανταλλαγή ακόμη και αύριο», επέμεινε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας το Κίεβο έχει εμπλέξει τα Ηνωμένα Έθνη, την Ελβετία, το Ισραήλ και «πολλές» χώρες στη διαδικασία, που χαρακτήρισε πολύ περίπλοκη.

Χιλιάδες αιχμάλωτοι έχουν πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων μετά την κατάληψη της Μαριούπολης και τις μάχες στο Ντονμπάς, παραδέχθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ζελένσκι: Έτοιμοι για ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία «ακόμα και αύριο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζελένσκι, Έτοιμοι, Ρωσία,zelenski, etoimoi, rosia