Υπερχείλιση ποταμών, ζημιές σε γέφυρες και αποκλεισμένες περιοχές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα

11:46 12/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας GAIA στην Ελλάδα. Στην Ήπειρο υπερχείλισαν ποτάμια προκαλώντας ζημιές σε γέφυρες και καλλιέργειες, ενώ παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Ήπειρο από τις έντονες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος και να αποκλειστούν οικισμοί.

Συγκεκριμένα, έχουν αποκλειστεί οι οικισμοί

Σμπόκια, Άγιος Αρσένιος και Κυπάρισσος, καθώς ο δρόμος και τα περίπου 15.000 στρέμματα κάμπου που τον περιβάλλουν έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

Πλημμύρισαν καλλιέργειες

Άλλες 7.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στη Βρυσέλλα και στην Κορύτιανη. Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί των ΤΟΕΒ Βρυσέλλας, Σκάλας και Κορύτιανης, καθώς πέραν των άλλων καλλιεργειών, 22.000 δέντρα εσπεριδοειδών – κυρίως μανταρίνια – βρίσκονται κάτω από τα νερά, ενώ μόλις το 1/3 της παραγωγής είχε συλλεχθεί το προηγούμενο διάστημα.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς στην κοίτη του ποταμοί υπάρχουν δεκάδες κορμοί δέντρων, καθώς η νόσος των πλατάνων έχει πλήξει τα δέντρα της περιοχής. 

Σοβαρά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο Μενίδι καθώς κορμοί και μπάζα έχουν μεταφερθεί στις εκβολές του ποταμού Αράχθου που εκβάλουν στον Αμβρακικό κόλπο προς την περιοχή του Μενιδίου. 

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται πως στα Τζουμέρκα μια γέφυρα υπέστη καθίζηση, ενώ στο Κομπότι Άρτας κατέρρευσε η γέφυρα της περιοχής. 

To άρθρο Υπερχείλιση ποταμών, ζημιές σε γέφυρες και αποκλεισμένες περιοχές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπερχείλιση, Ελλάδα,ypercheilisi, ellada