«Υπάρχει πιθανότητα να της έκανε κακό» - Οι καταθέσεις της μητέρας της δολοφονημένης εγκύου στη Θεσσαλονίκη για τον 39χρονο

23:44 12/1/2024 - Πηγή: NewsIt

«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να της έχει κάνει “κακό” ο σύντροφος της», είπε κατά της διάρκεια της δεύτερης προανακριτικής κατάθεσης που έδωσε στους αστυνομικούς η μητέρα της 41χρονης εγκύου από τη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας ότι καμία στιγμή δεν πίστεψε τα λεγόμενα περί εξαφάνισης που πρόβαλλε ο 39χρονος σύντροφος και φερόμενος δολοφόνος της κόρης της.

Μπορεί ο Άκης να έστησε με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο του για να καλύψει τα ίχνη του αποτρόπαιου εγκλήματος του, ωστόσο από

ό,τι φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς, αλλά και τους συγγενείς της 41χρονης. Η μητέρα της γυναίκας που έφυγε από τη ζωή μετά τις τρεις μαχαιριές που δέχτηκε στο λαιμό από τον 39χρονο σύντροφο της, βρέθηκε τρεις φορές απέναντι από τους αστυνομικούς. Μίλησε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στις 3, 4 και 5 Ιανουαρίου και τους εξιστόρησε όλα όσα γνώριζε για τη σχέση του παιδιού της με τον σύντροφο της.

Στην πρώτη της κατάθεση ξεκίνησε με το χρονικό της εξαφάνισης της κόρης της, τις συνήθειες της 41χρονης αλλά και τα δήθεν μηνύματα που δέχτηκε από την κόρη της. Όπως τελικά αποδείχτηκε από τις έρευνες των αστυνομικών, η Γεωργία δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου του 2024, ωστόσο η μητέρα της έλαβε sms από το κινητό της κόρης της, οκτώ ώρες αργότερα.

«Πριν φύγει από το σπίτι το πρωί, μου είπε ότι μετά τη δουλειά δεν θα γύριζε σπίτι, αλλά θα πήγαινε στο σπίτι του συντρόφου της. Αφού σχόλασε, την παρέλαβε πεζός από την εργασία, περί τις 22:00, όπως έμαθα από τους συναδέλφους της Γεωργίας, ο σύντροφος της και πήγαν σπίτι του. Ο Άκης, όπως και η Γεωργία, δεν έχουν μέσο μετακίνησης και συνήθως κινούνται με αστικά λεωφορεία και σπάνια με ταξί» είπε αρχικά στην κατάθεση της η μητέρα της Γεωργίας.

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Την 2/1/2024 και 07:52 έλαβα από στο κινητό μου τηλέφωνο από το κινητό της Γεωργίας το εξής μήνυμα: “Έλα μαμά μου καλημέρα. Δεν θα έρθω τώρα το πρωί, γιατί έχω μία εκκρεμότητα και θα πάω κατευθείαν στη δουλειά λογικά. Στον Άκη δεν είπα τίποτα, ξέρει ότι θα έρθω σπίτι. Θα τα πούμε μετά τώρα έχω δουλειά”. Από τότε μέχρι και τώρα που σας καταθέτω, δεν έχω νέα της Γεωργίας. Το κινητό της τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο και σε επικοινωνία που είχα με κάθε πιθανό πρόσωπο που έχει φιλικές σχέσεις με τη Γεωργία δεν είχα νέα της, ούτε μπόρεσαν να με βοηθήσουν με τον εντοπισμό της”.

«Δεν ήταν ο γραφικός χαρακτήρας της Γεωργίας»

Στη συνέχεια η μητέρα της Γεωργίας ανέφερε ότι επικοινώνησε με όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να ενημερωθεί εάν έχει μεταφερθεί εκεί η Γεωργία, ενώ τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. «Την 2/1/2024 και περί ώρα 14:30 επικοινώνησε ο Άκης με το γιο μου και με εμένα και μας είπε ότι δεν ήξερε που είναι η Γεωργία, ούτε μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Πράγματι, προσπαθήσαμε κι εμείς να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί της αλλά το τηλέφωνο της ήταν απενεργοποιημένο. Ο Άκης μας έστειλε μηνύματα που φέρεται να του έστειλε η Γεωργία, μετά την εξαφάνιση της, αλλά όπως τα διαβάσαμε δεν μοιάζει με τον τρόπο γραφής της Γεωργίας. Πράγμα που μας προξένησε εντύπωση. Μάλιστα, στα μηνύματα φαίνεται ότι η Γεωργία πήρε από κάποιο συρτάρι χρήματα του Άκη, πράγμα το οποίο θεωρώ απίθανο να το έκανε η Γεωργία», φέρεται να είπε η μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Μου προξενούν εντύπωση οι συνθήκες εξαφάνισης»

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στη σχέση της κόρης της με τον 39χρονο, αλλά και για την αλλαγή της συμπεριφοράς της. «Με τον Άκη είναι σε σχέση τα τελευταία τρία χρόνια κι όπως διαπίστωνα κι εγώ και το λοιπό της περιβάλλον, είχε αλλάξει η συμπεριφορά της. Ο Άκης, όπως είχα καταλάβει, είναι χειριστικός πάνω στη Γεωργία, την επηρέαζε σε τεράστιο βαθμό στις αποφάσεις και στις επιλογές της. Η Γεωργία έχει άριστη σχέση με την κόρη της και δεν θα έφευγε με αυτόν τον τρόπο, ώστε να προκαλέσει τέτοια ανησυχία σε εμάς και στο παιδί της. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Άκης ήταν, θεωρητικά, ο τελευταίος που την είδε, μου προξενούν τεράστια εντύπωση ως προς τις συνθήκες εξαφάνισης της Γεωργίας».

«Κινδυνεύει η ζωή της»

Στις 4 Ιανουαρίου του 2024, η μητέρα της 41χρονης δίνει συμπληρωματική κατάθεση στην οποία, αναφέρει ότι δεν πιστεύει το σενάριο της εξαφάνισης. «Από το μήνυμα που φέρεται να μου έστειλε η Γεωργία αλλά και τα μηνύματα που έστειλε στον σύντροφό της και διάβασα, δεν βλέπω τον τρόπο γραφή της, σύνταξης αλλά κι ενέργειες που θα έκανε η κόρη μου και πιθανολογώ ότι δεν τα έστειλε η ίδια. Από τα παραπάνω, πλέον, πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κινδυνεύει η ζωή της και να της έχει κάνει κάποιο «κακό» ο σύντροφος της, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο τελευταίος που την είδε. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

To άρθρο «Υπάρχει πιθανότητα να της έκανε κακό» - Οι καταθέσεις της μητέρας της δολοφονημένης εγκύου στη Θεσσαλονίκη για τον 39χρονο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπάρχει, Θεσσαλονίκη, 39χρονο,yparchei, thessaloniki, 39chrono