Υδροξυχλωροκίνη: Παγκόσμια απογοήτευση από τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις αποτυχίας του φαρμάκου

07:35 26/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Η υδροξυχλωροκίνη, το φάρμακο κατά της ελονοσίας που έγινε διάσημο παγκοσμίως όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ το… διαφήμισε, φαίνεται ότι αυξάνει τους θανάτους σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία όλου του κόσμου, σύμφωνα με νέα μελέτη.

“Δεν λαμβάνουν αυτή τη στιγμή οι έλληνες ασθενείς θεραπεία με χλωροκίνη” διαβεβαιώνει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο iatropedia.gr,

ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

“Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 20 ασθενείς αυτοί που συνεχίζουν να νοσηλεύονται κυρίως σε Μονάδες, απ’ ότι ξέρω δεν παίρνουν χλωροκίνη, παίρνουν τα υπόλοιπα φάρμακα”, αναφέρει ο καθηγητής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και υπεύθυνος κατάρτισης των θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τον νέο κορονοϊό και τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό “The Lancet” αποδεικνύει, σύμφωνα με τον Guardian, “ότι ολόκληρος ο πλανήτης βιάστηκε να προχωρήσει στη χορήγηση του φαρμάκου, ενώ ένα πλήθος γιατρών σε όλο τον κόσμο, το συνταγογράφησαν χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία”.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

To άρθρο Υδροξυχλωροκίνη: Παγκόσμια απογοήτευση από τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις αποτυχίας του φαρμάκου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υδροξυχλωροκίνη, Παγκόσμια,ydroxychlorokini, pagkosmia