«Ξενάγηση» από διάσημο Έλληνα σεφ στη Νέα Υόρκη - Μια πόλη φάντασμα με άδειους δρόμους και άδεια ράφια

13:32 20/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε πόλη “φάντασμα” έχει μετατραπεί από την μια μέρα στην άλλη η Νέα Υόρκη, με τους εκατομμύρια κατοίκους της να έχουν αμπαρωθεί στην κυριολεξία μέσα στα σπίτια τους, εξαιτίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα πρώτα να έχουν καταγραφεί στις 28 Φεβρουαρίου σε Ουάσιγκτον, Όρεγκον, Καλιφόρνια.

Από αυτά τα κρούσματα πάνω από 4.000 είναι στο “Big Apple” με αποτέλεσμα η πόλη να

είναι παραδομένη από κάθε άποψη και η καραντίνα ως μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του ιού να μοιάζει… μονόδρομος.

Την εικόνα της πόλης του περιγράφει με λόγια και εικόνες στο newsit.gr και ο διάσημος Έλληνας σεφ του εστιατορίου “Nisi” Νίκος Καρβέλας, από τις συνταγές του οποίου έχουν δοκιμάσει από τα πιο διάσημα πρόσωπα του πλανήτη όπως : Μαντόνα, Ριάνα, Ντέιβιντ Μπλέικ, Νικόλ Κίντμαν, Τζένιφερ Λόπεζ.

«Είμαστε σε καραντίνα, ενώ βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα και τίποτε άλλο. Βόλτες, παρέες και τα σχετικά κομμένα. Υπάρχει αστυνόμευση στους δρόμους, αλλά η πόλη είναι νεκρή. Σ αυτό βοηθάει φυσικά και ο κόσμος, που δείχνει να είναι αρκετά συνειδητοποιημένος. Δεν βγαίνουν έξω, ακόμα και τα σούπερ μάρκετ που πας να ψωνίσεις είναι άδεια γιατί εδώ δουλεύουν πολύ με τις on-line παραγγελίες. Τα σούπερ μάρκετ είναι λες και έχει πέσει βόμβα. Όλοι αγοράζουν είδη πρώτη ανάγκης, χαρτιά υγείας, λείπουν καθαριστικά, ενώ απολυμαντικά, ούτε για πλάκα δεν βρίσκεις, είναι σε έλλειψη, όπως μάσκες και γάντια». 

Είμαστε μετέωροι

Όπως εξηγεί ο Έλληνας σεφ, στη λίστα του οποίου με τα ισχυρά πρόσωπα καταγράφονται οι τρεις πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου και οι δύο Αρχιεπίσκοποι Χριστόδουλος και Ιερώνυμος, η Αμερική σε σχέση με τον κορονοϊό βρίσκεται δέκα μέρες πίσω, με αποτέλεσμα ακόμα οι αρχές να μην έχουν λάβει μέτρα για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα όλοι να αισθάνονται μετέωροι για την επόμενη μέρα.

 

«Βγήκε ο πρόεδρος Τραμπ να μιλήσει για το οικονομικό σκέλος της επιδημίας και την στήριξη των επιχειρήσεων, ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι, πέρα από κάποιες ρυθμίσεις που σκέφτεται να πάρει, όμως τίποτα επίσημο ακόμα. Δεν έχει υπογραφεί κάτι, περιμένουμε γιατί κι εδώ μπορεί να ανακοινώθηκε αναστολή των επιχειρήσεων για 15 ημέρες, όμως το διάστημα θα είναι μεγαλύτερο. Ήδη μια εβδομάδα είμαστε κλειστά και τα κρούσματα ανεβαίνουν ραγδαία. Την Τετάρτη είχαμε κοντά 1400 στο Μανχάταν και την Πέμπτη 4200. Είναι δύσκολο αυτό που ζούμε” αναφέρει ο Νίκος Καρβέλας και συνεχίζει “Τα γραφεία εδώ και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ακόμα ανοιχτά, ωστόσο ψηφίστηκε πως για το επόμενο διάστημα θα δουλεύει μόνο το 25% του προσωπικού, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά και να συνεχίσουν, την λειτουργία τους. Αλλά τι να το κάνεις όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος μέσα στα σπίτια του, δεν βγαίνει κανένας απλά επειδή είμαστε δέκα μέρες πριν από Ιταλία και Ελλάδα, σχετικά με την εμφάνιση του ιού, τώρα ενεργοποιούνται όλοι, μόνο που τα μεγέθη σε σχέση με τα κρούσματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν είναι τυχαίο που πριν από λίγα 24ωρα οι κυβερνώντες ζήτησαν 110.000 κρεβάτια από τον στρατό σε περίπτωση ανάγκης. Για να ζητάει έναν τέτοιο αριθμό για τα νοσοκομεία, σημαίνει ότι περιμένουν λαό να νοσήσει από τον κορονοϊό».

Η εξάπλωση του κορονοϊού στην μητρόπολη του πλανήτη ήταν θέμα χρόνου, να συμβεί, για τον Νίκο Καρβέλα αφού πολλοί ήταν οι τουρίστες από την Ιταλία που επισκέφτηκαν την Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες:

«Το πρόβλημα εδώ άρχισε να δημιουργείται δέκα ημέρες πριν, όταν ταξιδιώτες από την Ιταλία, που είχε ήδη τον κορονοϊό ερχόντουσαν εδώ κι εμείς που δεν γνωρίζαμε, δεν παίρναμε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Αυτό το διάστημα της παραμονής τους, οι ταξιδιώτες κυκλοφορούσαν με ταξί, μετρό και όπου άλλου, με αποτέλεσμα να κάνουν “σπρέι” τον ιό από άγνοια, γι αυτό ανεβαίνουν τα κρούσματα συνεχώς. Και φυσικά ακόμα δεν είμαστε, όπως λένε, στην περίοδο της απόλυτης έξαρσης, που σημαίνει ότι ο αριθμός θυμάτων και κρουσμάτων θα είναι τρομακτικός», λέει ο Νίκος Καρβέλας.

«Από την άλλη ο πρόεδρος Τραμπ είχε αφήσει για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μέρες ανοιχτά τα σύνορα και από Αγγλία, ώστε όποιοι θέλουν να επιστρέψουν από εκεί να μπορούν να έρθουν με απευθείας αεροπορικές πτήσεις, οπότε όσοι είχαν τον ίο τον έφεραν κι εκείνοι», καταλήγει ο Νίκος Καρβέλας.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

To άρθρο «Ξενάγηση» από διάσημο Έλληνα σεφ στη Νέα Υόρκη - Μια πόλη φάντασμα με άδειους δρόμους και άδεια ράφια δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξενάγηση, Έλληνα, Υόρκη -,xenagisi, ellina, yorki -