Ξάφριζαν σπίτια στην Αττική – Η συμμορία είχε κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ

22:08 5/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια σπείρα γεωργιανών που είχε ρημάξει σπίτι στην περιοχή της Αττικής.

Κατά την διάρκειας επιχείρησης συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ηλικίας 21, 26 και 34 ετών, ενώ η συμμορία είχε κέρδη που ξεπέρναγαν τις 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχές η συμμορία έβαζε στο μάτι τα σπίτια και όταν έλειπαν οι ιδιοκτήτες έμπαιναν στις πολυκατοικίες και επεξεργάνταν τις κλειδαριές, πάνω στις οποίες είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση.

Αν εντόπιζαν κάμερα ασφαλείας, την απενεργοποιούσαν και αποχωρούσαν για κάποιες ώρες, προκειμένου

να βεβαιωθούν ότι δεν θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης και η Αστυνομία. Κατόπιν επανέρχονταν και εισέρχονταν στο διαμέρισμα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες.

Όταν η συμμορία έμπαινε στα σπίτια, τα μέλη της κατέβαζαν τα παντζούρια για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους διπλανών διαμερισμάτων και ερευνούσαν τους χώρους μέχρι να βρουν τα κλοπιμαία που θα τους απέφεραν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.

Όσα αντικείμενα αφαιρούσαν από τα σπίτια, τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή και ενεχυροδανειστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Μετά από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2 πυροβόλα όπλα, 2 αεροβόλα όπλα, 62 φυσίγγια, 28 ρολόγια, πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ και πλήθος καρτών με κωδικούς από θύρες ασφαλείας.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για κλοπές σε οικίες, ενώ επιπλέον ο 34χρονος έχει συλληφθεί για ληστεία και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



To άρθρο Ξάφριζαν σπίτια στην Αττική – Η συμμορία είχε κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα